Bakan Özer: İlk kez İngilizce ve Arapça kursları açacağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, önümüzdeki dönem Türkçe, matematik ve fen bilimlerine ilave olarak ilk kez İngilizce ve Arapça'dan da destekleme yetiştirme kurslarını açacaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT arasında, TRT eğitim içeriklerinin derslerde ve yaz okulunda kullanılması amacıyla 'İngilizce Öğretimi ve Yaz Okulları İngilizce Kurslarına Yönelik İş Birliği Protokolü' hazırlandı. Bakanlıktaki Başöğretmen Konferans Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı katıldı.

Burada konuşan Bakan Özer, son zamanlarda eğitimdeki paradigmayı değiştirmeye başladıklarını söyledi. Bakanlık olarak bu yeni dönemde dil eğitimine önem verdiklerini anlatan Özer "Bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu dönem İngilizce eğitiminden başlayarak İngilizce'yi ana odağımıza koyarak ve bir gramer öğretisinin önüne geçerek, onu günlük yaşamda kullanarak, yeni yaklaşımları eğitimin içerisine dereceli bir şekilde ilk kez yaz okullarında uygulayacağız. İstedik ki ülkemizin çok değerli bir kurumuyla iş birliği yapalım, TRT'nin oluşturduğu tüm belgeselleri de yaz okulunda ilk kez kullanmaya başlayalım. TRT bizim eğitimdeki en önemli paydaşımız" diye konuştu. 

'YENİ BİR AÇILIM YAPACAĞIZ'

Eğitimin bundan sonra eğitim-üretim-istihdam döngüsünü güçlendirecek şekilde yeniden şekillendirileceğini vurgulayan Bakan Özer, şu açıklamada bulundu: "Yeni bir açılım yapacağız, onu da kamuoyuna duyurmak isterim. Destekleme yetiştirme kurslarında biz Türkçe, matematik ve fen bilimlerinde öğrencilerimize destek veriyoruz. Yabancı dille ilgili başlatmış olduğumuz bu seferberliği, yaz okulunu 2022-2023 eğitim-öğretim yılından itibaren destekleme yetiştirme kurslarıyla birlikte yeniden şekillendireceğiz. 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren Türkçe, matematik ve fen bilimlerine ilave olarak ilk kez İngilizce ve Arapça'dan da destekleme yetiştirme kursları açacağız." (HABER MERKEZİ)