Bakan Nebati'den 2023 açıklamaları: KKM devam edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KKM'yi 2023 yılında da uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılıyla ilgili emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), Kur Korumalı Mevduat (KKM) ve ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'na konuşan Nebati, ekonominin son dönemde 'önemli mesafe katettiğini' söyledi. Nebati, "Vatandaşlarımızın yüksek teveccühü ile KKM uygulamasını 2023 yılında da uygulamaya devam edeceğiz. Böylece finansal istikrar ve kalıcı fiyat istikrarı noktasında kazanımlarımız da sürecek" dedi.

"2022 yılında yürürlüğe aldığımız paketlerle yaklaşık 110 milyar liralık kredi imkanını firmalarımızın kullanımına sunduk" diyen Nebati, "2023 yılında da Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında imalat sanayiyi önceliklendirilmek üzere yatırım, istihdam, üretim, ihracat odaklı yaklaşımımızla yeni destek paketlerinin üzerinde çalışmayı sürdüreceğiz. Makroekonomik politikalarımız ile uyumlu şekilde uygulamaya alacağımız büyüme odaklı kefalet paketleriyle işletmelerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında başlangıçta 200 milyar lira kefalet imkanı karşılığında sağladığımız yaklaşık 250 milyar liralık finansmanı başta KOBİ’lerimiz olmak üzere işletmelerimize sunacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma çerçevesinde, işverenlerin karşılaşacağı kıdem tazminatı yüküne finansman sağlamak üzere 'Hazine Destekli Kefalet Sistemi' kapsamında yeni bir paket hazırlığı sürecinin devam ettiğini de söyledi. (HABER MERKEZİ)