Bakan Kurum: Pakistan için yardım kampanyası başlattık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Pakistan'da sel bölgelerinde incelemede bulundu. Kurum, "84 milyonun yüreği Pakistan için atıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Pakistan’da bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinden etkilenen Pakistan’ın çeşitli bölgelerinde incelemelerine devam etti. Bakan Kurum, 'Cumhurbaşkanının talimatıyla Pakistan için yardım kampanyası başlattık' dedi.

'YARDIM ELİNİ UZATACAĞINI BİLİYORUM' 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, bugün 84 milyonun yüreği Pakistan için atıyor. Cuma günü bütün camilerimizde buna ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatlarıyla yardım kampanyasını başlattı. Belediyelerimiz şu an seferlik içerisinde. Yine İçişleri Bakanlığımız bünyesinde Valilerimiz bu kampanyayı tüm ülkemize yayacaklar ve tüm yardımsever vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin buradaki kardeşlerimize yardım eli uzatacağını biliyorum… Pakistanlı kardeşlerimize gerekli ekipman desteği sağlayarak akabinde kalıcı imalat  Endonezya, Sri Lanka ve Arnavutluk’ta olduğu gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. 

Pakistan’ın tarihinin en büyük sel felaketi nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Bakan Murat Kurum, “Gerçekten çok vahim bir olay. Milyonlarca kardeşimizin etkilendiği, binlerce insanımızın hayatını kaybettiği sel afetini Pakistan’da yaşadık. Ve aslında baktığınız da Pakistan dünyayı kirletmeyen emisyonu neredeyse sıfır olan ülkelerden biri ama global dünyanın içinde maalesef tüm ülkeler birbirlerini etkiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Muson yağmurlarından etkilenen bölgede hasarların çok büyük olduğuna işaret eden Bakan Kurum, “Pakistan’da metrekareye 600-700 kilogram yağışın düştüğü bir afetten bahsediyoruz. Afetin etkilerine baktığınız zaman insanlar evlerde hasar tespitini yapamayacak durumdalar. Çünkü evlerine ulaşamıyorlar. Bugün evlerin hem havadan hem de yerinde incelemelerini yaptık. Evlere ulaşma imkânı yok” ifadelerini kullandı.  (HABER MERKEZ)

 

Etiketler Bakan Kurum Pakistan