Bakan Kirişci yalanladı: 'Yarseli Barajı patladı' iddiası asılsız

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, sosyal medyada yayılan Hatay’daki Yarseli Barajı’nın patladığı iddialarını yalanladı, "Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 ilde büyük yıkıma neden olan Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, afet bölgesindeki baraj ve sulama göletlerinin durumu da tartışma konusu oldu. 

Daha önce "79 tesisin 72'sinde hiçbir problem yok, 7 tesisi ise biraz daha takip edeceğiz", ardından da "Bazı gölet ve barajlarımızda sızıntılar olsa bile çok önem arz etmiyor" açıklamaları yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medyada yayılan "Hatay’daki Yarseli Barajı patladığı" iddialarına yanıt verdi. 

Konuya ilişkin Twitter'dan paylaşım yapan bakan Kirişci "Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddialar ASILSIZDIR. Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir.

Benzer bir dezenformasyon Atatürk Barajı ile ilgili de üretilmiş, yerinde incelemeyle kamuoyunu bilgilendirmiştik. Yarın da Hatay’daki barajlarımızı yerinde inceleyeceğim. Bu süreçte resmî kurumların bilgilendirmeleri dışındaki malumata itibar edilmemesi büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)