Bakan Kasapoğlu: Yurt ücretleri eylül ayında belli olacak

Öğrenci yurtlarıyla ilgili konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, "Bugün itibariyle yurt kapasitemiz 800 binin üzerine çıktı. Yurt ücretlerini eylül ayı içerisinde belirleyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, üniversite kayıt döneminin başlamasıyla birlikte öğrenci yurtlarındaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kasapoğlu, "Bakanlık olarak tüm gençlerimizin yanındayız. Onları geleceğe hazırlamak, onların umutlarını büyütmek en büyük gayemizdir. Bugün itibariyle yurt kapasitemiz 800 binin üzerine çıktı. Cumhuriyet tarihinin en yüksek kapasitesi" dedi.

Yurt başvurularının başladığını ve pazar gününe kadar başvuru yapılabileceğini duyuran Kasapoğlu, "Resmi olarak yurt ücretlerini eylül ayı içerisinde inşallah belirleyeceğiz ve açıklayacağız. Onun haricindeki hiçbir bilgiye itibar etmesinler ve açıklayacağız. Onun haricindeki hiçbir bilgiye itibar etmesinler. Bu anlamda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

'BAŞVURULAR DİJİTAL ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK'

Kasapoğlu'nun konuşması şöyle:

"Sevgili öğrenciler, pazar akşamına kadar e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirecekler. Yapılan başvurular bugüne kadar olduğu gibi bu süreçte de hiçbir şekilde insan eli değmeden tamamen dijital ortamda değerlendirilecek. Öğrencilerimizin gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre puanlandırılmasıyla yerleştirmeler otomatik gerçekleştirilecek. 12 farklı kurum ve bu kurumlardan alınan, doğrulanan bilgilerle birlikte inşallah asil ve yedek öğrencilerimiz açıklanmış olacak.

Gençler yaz boyu Türkiye'yi dolaşıyor ve yurtlarda ücretsiz konaklıyor. Müze kartını da ücretsiz veriyoruz. 100 bine yakın genç bu hizmetten faydalandı. Böyle bir sistem dünyada olmayan sistem. Tüm imkanları da seferber ederek geliştirmeye devam edeceğiz. Biz gençlerle yan yanayız, tüm imkanlarımızla onların yanındayız. Gençleri istismar malzemesi olarak görmüyoruz. İstismar olarak kullanılması adına da müsaade etmeyiz. Amacımız gençlerimizi güçlü kılmak. Gençlere dair bir proje, fikir ortaya koymayanların ucuz politika anlayışıyla bu mükemmel alt yapıyı küçültmeye, itibarsızlaştırma çalışmasına da asla müsaade etmeyeceğimizi belirtmek istiyorum.

'KARALAMAYA KALKANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Kredi bursta bir kalemde 30 milyara yakın TÜFE oranını gençlerimizin üzerinden aldık. Ekim ayında çalışma bitecek, gençlerimize TÜFE, ÜFE'siz kredi imkanı sunacağız. Kredi anlayışını yeni bir boyuta taşıyoruz. Bugüne kadar yıllardan beri yönettikleri büyük şehirlerde kaç tane yurt inşa etmişler, yurt altyapısı yapmışlar, bunu sormak lazım. İcraatlarımızla konuşuyoruz. Gençlerin yanında olmaya ve onlarla bu yolu yürümeye devam edeceğiz. Bu işler lobilerle, ajanslarla iş tutmakla olmaz. Samimi olmaktan geçer. Gençlerin derdini, gençlerin ihtiyacını temel alacaksınız ve onlarla bu anlamdaki irtibatı güçlü kılacaksınız. Bu mekanlar gençlerin mekanları, her şeyiyle onların. Bu güzide mekanları karalamaya kalkanlara asla izin vermeyiz." (HABER MERKEZİ)