Bakan Karaismailoğlu: Önümüzdeki günlerde İstanbul’da her ay bir metro açmayı planlıyoruz

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Önümüzdeki günlerde İstanbul’da her ay bir metro açmayı planlıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı ve E-5'i bağlayacak metro hattımızı eylülde hizmete sunacağız" dedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın başlattığı Yüz Yüze 100 Gün programı kapsamında Sancaktepe’de vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Adil Karaismailoğlu "Önümüzdeki günlerde İstanbul’da her ay bir metro açmayı planlıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı ve E-5 arasındaki mahalleleri birbirine bağlayacak metro hattımızı eylül ayında hizmetinize sunacağız. İstanbul Havalimanı’yla, Kemerburgaz, Göktürk, Kağıthane, Beşiktaş, Gayrettepe’ye uzanan metro hattımızı da kasım ayı gibi planladık. Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Metrosu’nu da aralık ayında hizmete sokacağız" diye konuştu.

 Karaismailoğlu "20 yıl önce Türkiye genelinde sadece 30 milyon olan havayolu yolcu sayısı bugün 210 milyona çıktı. Hedefimiz 2053’e kadar bu sayıyı 400 milyona çıkarmak. 225 milyar dolarlık ticaret hacmi bugün 250 milyar dolar olacak" dedi. (HABER MERKEZİ)