Bakan Güler, 15 Temmuz'dan sonra TSK'den ihraç edilen asker sayısını açıkladı

Meclis'te 2024 bütçesi üzerine konuşan Yaşar Güler: 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden itibaren FETÖ bağlantısı nedeniyle TSK'den 23 bin 971 şahıs ihraç edilmiştir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin konuştu. Güler 15 Tammuz darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen askerlerin sayısını da açıkladı.  

"Terörle mücadelenin daha etkin yapılması, sınır güvenliğinin sağlanması ve kaçakçılığın engellenmesi maksadıyla hudutların, yoğun ve kademeli emniyet sistemi ile korunduğunu, hudut birliklerinin imkan ve kabiliyetlerinin sürekli geliştirildiğini" vurgulayan Bakan Güler özetle şunları söyledi: 

SINIRA AİT GÖRÜNTÜLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR: Dünyadaki emsalleri arasında en iyilerden olan hudut güvenlik sistemi, birçok ülke tarafından da yerinde görülerek örnek alınıyor. Sosyal medya platformlarında hudutlarımıza ait servis edilen bazı görüntüler, hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Kimsenin şüphesi olmasın ki, hudutlarımızı namusu bilen Mehmetçik, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hudutlarımızda büyük bir özveri ve başarıyla görevlerini yerine getirecektir. 

SINIRDIŞI OPERASYONLAR: Suriye ve Irak'taki tüm operasyonlar Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda, komşu ülkelerin egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygılı olarak gerçekleştiriliyor. 

Ülkemizin ve milletimizin güvenliği için tüm terör örgütlerine karşı verilen bu mücadelede destansı başarılar kazanan kahraman Mehmetçiğimiz, başarılarına her geçen gün yenilerini eklemektedir. Bu kapsamda bu yılın başından itibaren 2 bin 67 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 

TSK'DEN İHRAÇLAR: FETÖ ile mücadelemiz de amansız bir şekilde sürdürülmektedir. Bu kapsamda 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden itibaren FETÖ bağlantısı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden 23 bin 971 şahıs ihraç edilmiştir. Her an bu hain örgütle mücadelemiz, iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya dek tavizsiz bir şekilde ve kararlılıkla devam edecektir. (HABER MERKEZİ)