Bakan Ersoy'dan Tamer Karadağlı yanıtı: Milliyetçi olması rahatsız ediyorsa beni hiç rahatsız etmiyor

Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Müdürlüğü'ne atanmasıyla ilgili eleştirileri yanıtlayan Bakan Ersoy, "Çok başarılı. Shakespeare'i İngilizce oynayan ben ikinci isim bilmiyorum Türkiye'de" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerine yanıt verdi.

Ersoy, Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atanması ile ilgili eleştirilere, "Çok başarılı bir tiyatrocu. Shakespeare’i İngilizce oynayan ben ikinci bir isim bilmiyorum Türkiye’de. Varsa bana bildirin… Ha, milliyetçi ve vatansever olması rahatsız ediyorsa beni hiç rahatsız etmiyor, benim için takdir sebebidir" şeklinde yanıt verdi.

Ersoy, konuşmasında şunları söyledi:

"Tamer Karadağ'la ilgili bir eleştirisi vardı Sayın Sevilay Çelenk ’in. Bakın, Sayın Tamer Karadağ benim Genel Müdürüm çok başarılı bir tiyatrocu. Türkiye çapında genel kabul görmüş ama dünyada da kabul görmüş bir tiyatrocu. Shakespeare’i İngilizce oynayan ben ikinci bir isim bilmiyorum Türkiye'de. Varsa bana bildirin. Ziyaret ederken seçmelere denk geldim, özellikle yeni tiyatrocuları seçerken bizzat bütün seçmelere şahsen katıldığını gördüm, bunu özellikle takdir ettim. İl il dolaşıp bütün seçmelere katıldı. Jüri heyetini inceledim, hiçbir ideolojik şeye mensup olmayan çok liyakatli hocalardan bir jüri üyesi oluşturmuş, kendisini de tebrik ettim. Ha, milliyetçi ve vatansever olması Sevilay hanımı rahatsız ediyorsa beni hiç rahatsız etmiyor, benim için takdir sebebidir." (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)