Bakan duyurdu: Depremzede KOBİ'lere faizsiz kredi desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 11 ilde depremzede işletmelere 1,5 milyon TL'ye varan faizsiz kredi desteği sağlanacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hatay ziyareti kapsamında Antakya Organize Sanayi Bölgesi’nde de incelemelerde bulundu. Sanayicilerle bir araya geldiği program sonrasında basın açıklaması yapan Bakan Varank, KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı'nı devreye aldıklarını belirterek, “İşletmenin büyüklüğüne ve oluşan hasara göre 1,5 milyon liraya kadar faizsiz kredi desteği veriyoruz. Afet bölgesinde KOSGEB alacaklarının kısmen veya tamamen silinmesine yönelik gerekli adımları attık." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre program, deprem bölgesindeki 11 ilde bulunan ve depremden etkilenen yaklaşık 30 bin KOBİ’yi kapsarken, bu durumdaki işletmelere ölçeklerine bakılarak 1,5 milyon liraya kadar hızlı finansman imkanı sağlanacak.

Kredi programı ile 11 milyar liralık kredi hacmi ortaya çıkmış olacak. Oluşacak 3 milyar liralık finansman maliyetinin tamamını ise KOSGEB karşılayacak. Yani işletmeler sıfır faizli olarak programdan yararlanacak. (HABER MERKEZİ)