Bakan Ali Yerlikaya ve bakan yardımcılarının korumaları azaltıldı

İçişleri Bakanlığı'nda 69 görevden almayla ilgili açıklama geldi. Bakan Ali Yerlikaya ve bakan yardımcılarının koruma araç ve koruma polis sayılarının 'tasarruf' gerekçesiyle azaltıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın dört yardımcısının özel kalemlerinde ve korumalarında çalışan 69 polisin görevlerine son verildiği iddiasının ardından bakanlıktan açıklama geldi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Tasarruf tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın talimatlarıyla, Sayın Bakanımızın araçları da dahil olmak üzere Bakan Yardımcılarımızın koruma araç ve koruma polis sayıları azaltılmıştır" ifadelerine yer verildi.

T24'te yer alan habere göre Emniyet Genel Müdürlüğü, Bakan Yardımcıları Bülent Turan, Münir Karaloğlu, Mehmet Aktaş ve Ramazan Sağlam'ın makamlarında görev yapan 69 polisin başka görevlere atandığı, bu atamalar sonucunda, bakan yardımcılarının yanında görev yapan personelin büyük bir kısmının yeni görevlere transfer edildiği belirtilmişti.

(HABER MERKEZİ)