Bahadır Erdem: Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazımız yok

İYİ Partili Bahadır Erdem, bir soru üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazlarını olmadığını söyledi. Erdem, adayın ittifaktaki partiler tarafından belirleneceğini de vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı olmadıklarını söyledi. Erdem, "Buna partimizin en ufak bir itirazı yoktur. Sadece bir ittifak adayı olarak, cumhurbaşkanı adayı kim olacaksa belirleneceği için buna Millet İttifakı'na kim dahil ise o partilerin genel başkanları ve kurulları birlikte karar verecek" diye konuştu. 

'ŞU AN MİLLET İTTFAKI DERKEN SADECE 2 PARTİDEN BAHSEDİYORUZ'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Halk TV'de "İnan Demirel ile Asıl Mesele" programına katıldı.

İnan Demirel'in "Partinizin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına bir itirazı var mı?" sorusu üzerine Erdem, "Hiçbir suretle yok. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisi lideri olarak, kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olarak adayı olabilir, buna partimizin en ufak bir itirazı yoktur. Sadece bir ittifak adayı olarak cumhurbaşkanı adayı kim olacaksa belirleneceği için buna Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisinin de dahil olduğu, o sırada Millet İttifakı'na kim dahil ise o partilerin sayın genel başkanları ve kurulları birlikte karar verecekler" dedi.

Millet İttifakı'nda şu anda CHP ve İYİ Parti'nin olduğunu belirten Erdem, "Unutmayalım ki, Millet İttifakı dediğimizde biz aslında şu an, sadece CHP ve İYİ Parti'den söz ediyoruz. Yerel seçimlerde de sadece İYİ Parti ve CHP vardı" ifadelerini kullandı.

'6 PARTİNİN BİR ARAYA GELDİĞİ MASA ÇOK KIYMETLİ'

"6 partinin bir araya geldiği bu masa, çok kıymetli bir masa ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi kabul edip Türkiye'nin anayasal sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda ki, bu aslında Türkiye'nin nasıl yönetileceği, bunun sonuçlarından bir tanesi olan ekonomi" diyen Erdem şöyle devam etti:

"Bundan daha önemli ne var, eğitim sorunları var, bu masayla ilgili. Demokrasi sorunları var bu masayla ilgili, Türkiye nasıl yönetilecek bu masayla ilgili, bütün hukuk sistemi bu masayla ilgili... Ama bu masa şu an için bugün itibariyle bir ittifak masası değil. İttifak masası ilan edildiğinde, ona da inşallah geleceğiz, ümit ederiz ki bu masa ittifak masası haline gelecek, bizim beklentimiz ve ümidimiz, bu da çok önemli bir çalışma."

'KİMİN CUMHURBAŞKANI OLMAYACAĞINI BİLİYORUZ'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başbakanlığa aday olduğuna dair açıklamasını hatırlatan Bahadır Erdem, "Cumhurbaşkanlığı makamında daha kıymetli bir makam var mı bu ülkede? Şu anda kimlerin aday olduğunu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere bilmiyoruz. Hiç kimse ağzından net olarak çıkardı mı? Ama kimin aday olmadığını biliyoruz. Sayın Meral Akşener, 'Ben cumhurbaşkanı aday değilim, parlamenter sisteme geçeceğiz ve ben başbakanlığa adayım" dediği zaman kendi nefsini ve kendisini bütün alkışların, İYİ Parti'nin neferlerinin de o an için üzüldüğü ama bunu dahi bir tarafa bırakarak Türkiye için bu makamdan vazgeçmiş bir kişi" şeklinde konuştu. 

'CUMURİYETİN 100 YILINI DEMOKRASİ İLE KUTLAYACAĞIZ'

Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve ekonomik refahın önemli olduğunu vurgulayan Erdem şunları söyledi:

"Aynı zamanda şu masa dediğimiz şey de demokrasi masası. Türkiye 2023 yılında da, 2243'te de, 2273'te de bu iktidarların hepsi gelip geçicidir. 20 seneden beri var olsa da vatandaş bir gün kararını verir, seçimde sandıklar iktidarı götürüverir. İktidarlar geçidir. İYİ Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin inşallah 100. yılını hep birlikte seçimi kazanarak Millet İttifakı olarak demokrasi ile kutlayacağız. Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü bunun sonucu olan ekonomik refah, bizim için çok önemli." (HABER MERKEZİ)