Bafra Ovası'na meyve sebze hali yapılmasına tepki: Betonlaşma tehdidi

Samsun'da Bafra Ovası’na meyve sebze hali yapılma kararına Samsun Ziraat Mühendisleri Odası karşı çıkarak kararın iptalini talep etti.

Bafra Ovası
Google Haberlere Abone ol

Haydar Öztürk

SAMSUN - Bafra Ovası’na, meyve sebze hali yapılacak olması ile ilgili bir açıklama yapan Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Çobancı, ovanın betonlaşma tehdidi altında olduğunu söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra ilçesi Türbe Mahallesi’nde 16 adet parselde toplam 18 bin 867 hektarlık alanda, meyve sebze hali yapımı ile ilgili imar planını 'tarım dışı kullanım izni' alınması için Toprak Koruma Kurulu’na gönderdi. Kurul, planı 26 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda onayladı. Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Çobancı Bafra Ovası’nın koruma alanı içinde kaldığını belirterek alanın birinci sınıf tarım arazisi olduğuna dikkat çekti.

'YENİ YER BELİRLENSİN'

Çobancı, bu kararın iptal edilmesi gerektiğini söyledi. “Toprak Koruma Kurulu’nun almış olduğu kararının onaylanması, ovanın tarımsal niteliğini bozacağı gibi gelecekte benzer yatırımlara emsal teşkil edecek ve Bafra Ovası’nın hızla yapılaşma ve betonlaşma tehdidi ile karşı karşıya kalmasına neden olacaktır” diyen Çobancı ova dışında alternatif yer araştırması yapılarak, meyve sebze hali için yeni bir yer belirlenmesi gerektiğini ifade etti.