BAE ve Suriye'den Tahran'a eş zamanlı ziyaretler

İran'ın başkenti Tahran eş zamanlı olarak Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat ve BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayed al Nahyan'ı ağırlayacak.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat'ın İran'ın başkenti Tahran'a gittiği açıklandı. İran'ın yarı resmi haber ajansı ISNA, , ziyaretin iki gün süreceğini açıkladı.

Mikdat'ın Tahran'a gidişinin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayed al Nahyan'ın ziyaretiyle eş zamanlı gerçekleşecek olması dikkat çekti. İran'dan bu sabah verilen bilgide, Şeyh Tahnun'un yarın (pazartesi) Tahran'a gideceği ve ikili ilişkileri geliştirmek adına, mevkidaşı olan İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şamhani dahil üst düzey yetkililerle görüşeceği belirtilmişti.

Tahran'a Suriye ve BAE'den yapılan eş zamanlı ziyaretlerin sürpriz bir gelişmeye yol açmayacağı merak konusu oldu.

Şeyh Tahnun, Türkiye ile BAE arasında geçtiğimiz haftalarda başlayan 'normalleşme' süreci öncesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşen ilk BAE'li yetkililerden biri olmuştu. Abu Dabi veliaht prensi ve BAE'nin fiili yöneticisi Muhammed Bin Zayed'in kardeşi de olan Tahnun, 18 Ağustos'ta Erdoğan'la Ankara'da görüşmüştü. (DIŞ HABERLER)