Babacan: Zorunlu eğitim 3 yaşında başlamalı

DEVA lideri Ali Babacan, yüz yüze eğitimin başlamasıyla Ankara Yenimahalle’de bulunan Sudoku Anaokulu'nu ziyaret etti. Babacan, zorunlu eğitimin üç yaşından başlaması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, uzun bir aranın ardından başlayan yüz yüze eğitim kapsamında Yenimahalle’de bulunan Sudoku Anaokulu'nu ziyaret etti.
Yeni okul yılının Türkiye başta olmak üzere veli ve öğrenciler için hayırlı olması temennisinde bulunan Babacan, “Pandemi döneminde ilk açılacak yerler okullar olmalı en son da okullar kapanmalı” dedi.

Babacan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Okulların açılmasıyla yüz yüze eğitimin başlaması önemli bir adım oldu. Biz baştan beri pandemi döneminde mutlaka ilk açılan yerler okullar olmalı eğer bir kapanma varsa da en son kapanacak yerler okullar olmalı diye defalarca söyledik. Aylar sonra öğrencilerimiz okullarına, öğretmenlerimiz öğrencilerine kavuştu. Umuyoruz ki bu yüz yüze eğitim uzun süre problemsiz bir şekilde devam eder. Ancak pandemiyle ilgili tedbirler eksiksiz yerine getirilmeli. Çocuklarımızın maskelerini takıyor olması, sınıflarda mesafeyi korumak, sınıf başına düşen öğrenci sayısını düşük tutmak son derece önemli. Özellikle okulların temizliği çok önemli. Bu konuda daha özel bir çaba lazım. Bütün bunlara dikkat etmek ders yılı boyunca son derece önemli.”

'ZORUNLU EĞİTİM ÜÇ YAŞINDAN İTİBAREN BAŞLAMALI'

DEVA Partisi olarak zorunlu eğitimin üç yaşından itibaren başlaması gerektiğini söylediklerini ifade eden Babacan, “Bugün kreşle iç içe olan bir anaokulunu ziyaret ettik. Üç yaşından itibaren eğitimin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bunu da parti programımıza açıkça yazdık. Telafi eğitimiyle ilgili sürecin çok dikkatli bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Önemli kayıplar oldu. EBA’ya bağlanamayan milyonlarca öğrencimiz oldu. Dolayısıyla öğrencilerimizi eğitim seviyesinde aynı noktaya getirebilmek için çok özel bir çaba gerekiyor. Bu çabanın da önümüzdeki dönemde eksiksiz bir şekilde ortaya konması lazım” şeklinde konuştu. (DUVAR)