Babacan: Sezen Aksu'nun hedef alınması kabul edilemez

Ali Babacan, “Türkiye ancak fikir ve ifade özgürlüğü zemininde yükselebilir. Şarkı sözlerini çarpıtan zihniyet bu ülkeye sadece kötülük yapmaktadır. Sezen Aksu’nun hedef alınması kabul edilemez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'Şahane Bir Şey Yaşamak' isimli yeni şarkısı nedeniyle sanatçı Sezen Aksu’yu hedef gösterenleri eleştirdi.

Babacan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Türkiye ancak fikir ve ifade özgürlüğü zemininde yükselebilir. Sanatçılarımız da sanatlarını icra ederken özgür olmalıdır. Şarkı sözlerini çarpıtan zihniyet bu ülkeye sadece kötülük yapmaktadır. Sezen Aksu’nun hedef alınması kabul edilemez."

BABACAN'IN SEZEN AKSU DESTEĞİNE ELAZIĞ'DAN TEPKİ GELDİ

Babacan'ın bu açıklamalarına Deva Partisi Kovancılar İlçe Başkanı Adem Sağır'dan tepki geldi. Babacan’ın Sezen Aksu paylaşımı dolayısıyla partisinden istifa ettiğini açıklayan Sağır, “Sırf bir yerlere geleceğiz, rant elde edeceğiz diye dini bu işlere alet edemeyiz” dedi. İstifasını, sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile açıklayan Sağır, “Bizler bu tweete duyarsız kalmak istemedik. Çünkü Allah ve Resulünün davasını hak dava bilip, yeryüzünde hâkim kılınması için mücadele eden birer neferler olarak, İslamiyet’e ve ilk insan Hz. Adem ve Hz. Havva annemize yapılan hakarete duyarsız kalamayız, kalmayacağız da Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)