Babacan: Gazeteler ‘AK Parti’ye veda, Türkiye’ye DEVA’ yazacak

DEVA lideri Babacan partinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda konuştu, seçimlere dair yaptığı değerlendirmede “Gazete manşetlerinde ‘AK Parti’ye veda, Türkiye’ye DEVA’ yazacak” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Ali Babacan, Ankara’da partisinin il başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu. Üniversite kayıt döneminde barınma sorunu yaşayan öğrencileri ve kira fiyatlarını gündeme getiren Babacan, ekonomiden sorumlu olduğu dönemi “Kriz çözme tecrübemize tüm dünya şahit” sözleriyle savundu.

'Krizden çıkış planı elimizde' diyen Babacan, seçimlere ilişkin de iddialı konuştu, “Gazete manşetlerinde ‘AK Parti’ye veda, Türkiye’ye DEVA’ yazacak” dedi.

‘YA BAŞARACAĞIZ YA BAŞARACAĞIZ’

Seçimlere kendi “adları ve şanlarıyla” gireceklerini ifade eden Babacan, “Vatandaşlarımız mührü DEVA’nın damlasına vuracak. DEVA’nın damlası da seçime damgayı vuracak. Ya başaracağız ya başaracağız. Başka bir seçeneğimiz yok. DEVA’nın başarısı, Türkiye’nin başarısı demek. Seçimin ertesi günü gazete manşetlerinde ‘AK Parti’ye veda, Türkiye’ye DEVA’ yazacak. Bu değişim, Türkiye’nin hayrına olacak” ifadelerini kullandı.

“Ekonomik krizi Beştepe mi çözecek? Mümkün değil” diyen Babacan ekonomi alanında atacakları adımlara ilişkin ise, “Beştepe ekonomik krizi rüyasında bile artık çözemez. Beştepe ve çevresindekilere kriz dokunmuyor. Krizden çıkış planı bizim elimizde. Biz çözeceğiz. Kriz ortamını en geç 6 ay içinde rahatlatırız. Enflasyonu en geç 2 yıl içinde tek haneye indireceğiz” dedi ve şöyle devam etti:

“Bizim kriz çözme tecrübemize tüm dünya şahit. El alemin ‘Model ülke Türkiye’, ‘ilham kaynağı Türkiye’, ‘turbo ülke Türkiye” dediği dönemde ülke ülke gezip yaptıklarımızı anlattık. Başka ülkeler bizden ders aldılar. 2014’te Dünya Bankası, Türkiye’nin en parlak döneminin tecrübesinin kitabını yayınladı. Hem iktidara hem de ders alması gereken başka çevrelere tavsiye ediyorum. Türkiye demokrasiyle, insan haklarıyla, özgürlüklerle, hukukla, adaletle beraber bir ekonomik başarıyı nasıl elde etmiş, okusunlar. Burada çok tecrübe var.”

‘MAALESEF RANT VE GÖZÜ DÖNMÜŞLÜK KARŞI CEPHEYİ GALİP KILDI’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile “İnşaat mı, sanayi mi?” kavgası yaşadıklarını, “Önce sanayi, yatırım, istihdam, üretim, ihracat dedik” diyen Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne yaptılar? Ülkenin itibarının en yüksek olduğu, çok düşük maliyetlerle dünyanın her yerinden kaynak bulduğu dönemde o kaynakları kısa sürede emsal değişikliğiyle rant oluşturacak projelere yönelttiler. Kayıt dışı, vergi yok, haksız, hukuksuz, neye göre paylaşıldığı belli olmayan bir rant. Yolsuzluğun ve rüşvetin en çok döndüğü alanlardan biridir. Fakat maalesef o rant ve gözü dönmüşlük bizim verdiğimiz bu mücadelede karşı cepheyi galip kıldı.”

‘KİRALAR UÇTU’

Rusya ile neler yaşandığını anlamadıklarını, Akkuyu termik santralindeki son gelişmeleri hatırlatan Babacan, “Erdoğan’ın bir anda çark edip Esad’la görüşme arayışına girmesi, eş zamanlı olarak Merkez Bankası’na giren ve kaynağı resmen açıklanmayan 12 milyar dolar civarında rakam… Özellikle Akkuyu Nükleer Santraliyle alakalı hükûmeti uyarmak istiyorum. Eğer bu ülkenin, devletin, milletin çıkarlarını 3-5 kuruşa değişip yanlış işler yapıyorsanız günü geldiğinde biz bütün bunları açığa çıkartırız. Bu millete gösteririz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kiralar uçtu. İnsanlar İstanbul’da oda paylaşıyor. Yaşamak için bir dairenin banyosunu, mutfağını paylaşıyorlar. Türkiye’yi 2022 yılında getirdikleri nokta bu. Ekonomi yönetiminin başında olduğumuz dönemde, orta gelirliler, muhitine göre 5-10 yıllık maaşlarının toplamıyla bir daire alma imkânına sahipti. Sayın Erdoğan’ın konut paketlerine sığmayacak hayalleri gerçekleştirdik.” (DUVAR)

Etiketler DEVA Babacan