Azovstal'da mahsur kalan Ukraynalı komutan Elon Musk'tan yardım istedi

Mariupol'da mahsur kaldığı Azovstal fabrikasından güvenli tahliye için çağrılarını sürdüren Ukraynalı komutan Serhiy Volyna bu kez Elon Musk'tan yardım istemek için Twitter hesabı açtığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın doğusundaki Azak Denizi'nin liman kenti Mariupol'da Ukrayna birlikleri ve neonazi grup Azov (Azak) Taburu'nun mahsur kaldığı Azovstal fabrikasından ABD'li milyarder Elon Musk'a yardım çağrısı yapıldı.

Rusya ordusunun haftalardır kuşatması altında olan fabrikadan fotoğraflar ve videolar paylaşarak uluslararası kamuoyuna yardım çağrılarını sürdüren Ukraynalı komutan Serhiy Volyna, Musk'a ulaşmak için Twitter hesabı açtığını duyurdu. 36. Deniz Piyade Birliği Komutanı Volyna, Musk'a "Bize yardım et. Bu, sen değilsen kim?" sorusu yöneltti.

Volyna'ya ait olduğu belirtilen Twitter hesabında "İnsanlar imkansıza inanmayı öğretmek için başka bir gezegenden geldiğinizi söylüyor. Hayatta kalmanın neredeyse imkansız olduğu bir yerde yaşadığım için gezegenlerimiz yan yana. Azovstal'dan arabulucu bir ülkeye gitmemize yardım edin. Sen değilsen, ya kim? Bana bir ipucu ver" ifadeleri yer aldı. 

Fabrikadan güvenli yollarla ayrılmak için benzer çağrılar yapan Ukraynalı komutan Volyna, 19 Nisan'da yayınladığı videoda da "Dünyaya bir çağrım var. Bu benim son açıklamam olabilir, çünkü sadece birkaç günümüz, hatta saatimiz kaldı. Dünya liderlerini bize ve burada bizimle birlikte olan sivillere yardım etmeye çağırıyoruz" demişti. 

Voice of America'nın (VOA) Ukrayna savaşını takip eden muhabiri Ostap Yarysh de Volyna'nın son çağrısının yer aldığı tweeti alıntılayarak "Mariupol savunucuları Azovstal'dan çıkmak için Elon Musk'tan yardım istedi" dedi. Musk'tan konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Ukraynalı yetkililere göre, Azovstal'da en az bin silah unsurun mahsur kaldığı tahmin ediliyor. Fabrikadaki sivillerin geçen hafta tahliye edildiği, geride kalanların ise fabrikanın sığınaklarında bekleyişine devam ettiği duyurulmuştu. (DIŞ HABERLER)