Aziz Sancar: Benim yaptığımı yapmayın, Türkiye'ye geri dönün

Üniversite öğrencilerine bir konuşma yapan Prof. Aziz Sancar, gençlere, yurt dışına çıkmaları halinde geri dönmeleri tavsiyesinde bulundu: Yurt dışına gidin ama gittikten sonra geri dönün.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, İstanbul'a gelerek üniversite öğrencilerine yönelik bir programa katıldı. Sancar burada yaptığı konuşmada, "Yurt dışı fırsatınız olursa çıkın ama Türkiye'nin size ihtiyacı var mutlaka geri dönün" ifadelerini kullandı.

'BİZİM BU MEMLEKETE BORCUMUZ VAR'

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Sancar, programda gençlere çok çalışmaları gerektiğini söyledi. "Zorluklarla karşılaştığınızd,  işler iyi gitmediğinde inatçı olmalısınız" diye belirten Sancar, "Yurt sevgisi çok önemli. Yurt dışına gidin ama gittikten sonra geri dönün. Benim yaptığımı yapmayın. Yurt dışında farklı dünya görüşü olan insanları görmek önemli. Onlardan öğrenecek şeyler var fakat bizim bu memlekete borcumuz var. O bakımdan yurt dışı fırsatınız olursa çıkın ama Türkiye'nin size ihtiyacı var mutlaka geri dönün" diye konuştu. (DHA)