Aziz Alaca imzalı 'Göl Kenarı'nın festival yolculuğu devam ediyor

"Göl Kenarı", 31 Mart’a kadar devam edecek olan 18. Akbank Kısa Film Festivali ile 8–19 Nisan tarihleri arasında 41.si gerçekleşecek İstanbul Film Festivali’nde izleyicilerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde prömiyeri gerçekleşen Türkiye–İran ortak yapımı "Göl Kenarı" filminin festival yolculuğu Akbank Kısa Film Festivali ve İstanbul Film Festivali ile devam ediyor. Çekimleri Hatay’da gerçekleştirilen film, her iki festivalde de En İyi Kısa Film Ödülü için yarışacak.

Aziz Alaca’nın 2018 yılında yazdığı aynı isimli uzun metraj senaryodan uyarlanan filmin çekimleri 2021 yazında tamamlandı. Aziz Alaca’nın yazıp yönettiği ve başrollerinde Rugül Serbest ve Mahir Berkant Varol’un yer aldığı film, küçük bir kasabada yaşayan ve hamile olduğunu öğrenen Leyla’nın hikâyesini anlatıyor. 

'GÖL KENARI', İSTANBUL FİLM FESTİVALİ'NDE

“En İyi Kısa Film Ödülü” için yarıştığı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde prömiyeri gerçekleşen "Göl Kenarı", festival yolculuğunda Kayseri Altın Çınar Film Festivali, İzmir Kısa Film Festivali, Antep Kısa Film Festivali ve AFSAD Kısa Film Festivali’ni geride bırakırken, Ankara CerModern özel gösterimi ve İstanbul Modern’in “Gelecek Kısa” seçkisi kapsamındaki online gösterimle de izleyicilerle buluştu. Film, 31 Mart’a kadar online etkinlik ve gösterimleri devam edecek olan 18. Akbank Kısa Film Festivali ile 8–19 Nisan tarihleri arasında 41.si gerçekleşecek İstanbul Film Festivali’nde izleyicilerle buluşacak.

26 Mart Cumartesi saat 20:30’da filmonline.akbanksanat.com web sitesi üzerinden online olarak izlenebilecek olan "Göl Kenarı"nın İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösterimleri ise 14 Nisan Perşembe saat 13:30’da Cinewam City’s Nişantaşı ve 17 Nisan Pazar saat 16:00’da Kadıköy Sineması’nda gerçekleştirilecek.