Azerbaycan’ın Washington Büyükelçiliği’ne ait araca ateş açıldı

Azerbaycan'ın Washington Büyükelçiliği'nin servis aracına ateş açıldığı duyuruldu. ABD'nin Azerbaycan'daki maslahatgüzarları Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 10 Ekim'i 11 Ekim'e bağlayan gece, Azerbaycan'ın Washington Büyükelçiliği'nin servis aracına ateş açıldığı bildirildi. Azerbaycan, Washington Büyükelçiliği servis aracına ateş açılması nedeniyle ABD'den diplomatik misyonlarının güvenliğini sağlamasını talep etti.

AA'nın aktardığına Büyükelçiliğin, olayla ilgili bilgi ve görüntüleri ABD makamlarına verdiği vurgulanan açıklamada, "12 Ekim'de ABD'nin ülkemizdeki maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrılmış, olayla ilgili ciddi endişelerimiz ve memnuniyetsizliğimiz ifade edilmiş ve Azerbaycan'ın diplomatik misyonunun güvenliğinin sağlanması talebi iletilmiştir" bilgisi yer aldı.

Son zamanlarda, Washington, Paris, Beyrut ve diğer şehirlerdeki Azerbaycan'ın diplomatik temsilciliklerine saldırılar ve vandalizm eylemleri yapıldığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, yabancı ülkelerdeki radikal güçlerin Azerbaycan diplomatik misyonlarına, diplomatlarına ve onların mallarına yönelik nefrete dayalı suç eylemlerini şiddetle kınıyor ve ilgili ülkelerdeki bu tür provokasyonları önlemekle sorumlu kurumların görevlendirilmesini talep ediyor."