Azerbaycan-Ermenistan sınırında yeniden çatışma başladı

'Karabağ Savaşı'nın bitişi'nden' 10 ay sonra, sık sık yaşanan ateşkes ihlalleri Azerbaycan-Ermenistan sınırında tekrar çatışmaya dönüştü. İki ülke de birbirini 'saldırmakla' suçladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışmalar yeniden başladı. Bölgeden yoğun patlama sesleri duyuluyor. 

AA'nın haberine göre Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde 'geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu' öne sürdü. Açıklamada, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin sabotaj gruplarının farklı istikametlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşediği bildirildi. Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar yaşandı.

Ermenistan ordusunun Basargeçer, İstisu, Karakilise ve Gorus illerindeki mevzilerinden Azerbaycan ordusunun Daşkesen, Kelbecer ve Laçın illerindeki bazı mevzileri ve sığınakları havan topları da dahil farklı kalibreli silahlarla aralıksız ateş altına alındı. Saldırı sonucu askeri personel arasında kayıplar, askeri altyapıda hasarlar meydana geldi.

ERMENİSTAN: AZERİ MEVZİLERİNDEN TOPÇU ATEŞİ BAŞLADI 

Ermenistan ise Azerbaycan'ı 'saldırmakla' suçluyor. AGOS'un Ermenistan basınından aktardığına göre, Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Aram Torosyan "13 Eylül günü saat 00:05'te Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri birlikleri topçu ve büyük kalibreli ateşli silahlardan Goris, Sotk ve Jermuk yönünde Ermeni mevzilerine yoğun bir şekilde ateş etmeye başladı" açıklaması yaptı.

Çatışmanın ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı. (DIŞ HABERLER)