Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde 'Yeni Bir …' Ödülü verilecek

Ayvalık Uluslararası Film Festivali, 16 Eylül'de başlayacak. Festival programının yanı sıra genç sinemacıları teşvik için 'Yeni Bir …' ödülü verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seyir Derneği tarafından düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali, 16-21 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde gençleri sinemaya teşvik için 'yeni bir' ödül verilecek. Ödül, herhangi bir kategori ayrımı gözetmeden, o yıl içinde sinema alanında gösterdiği başarıyla dikkatleri çeken yeni bir yönetmen, oyuncu, senarist, kurgucu, ses tasarımcısı vb. gibi, teşvik edilmesi gerektiği düşünülen genç bir sinemacıya verilecek. 

Seyir Derneği’nin 16-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceği Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin, Ayvalıklı sanatçı Elvan Alpay’ın resimlerinden ilhamla ortaya çıkan ve görsel tasarımı Emel Işıtan imzası taşıyan afişi de izleyicilerle paylaşıldı. Direktörlüğünü Azize Tan’ın, program danışmanlığını Fatih Özgüven’in üstlendiği Ayvalık Uluslararası Film Festivali, film gösterimlerinin yanı sıra filmlerle ilişkili söyleşilere, güncel meselelere dair panellere, “Genç Sinema” programına ve çocuklara yönelik atölyelere de ev sahipliği yapacak. 

'YENİ BİR ... ÖDÜLÜ'

Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamında bir yarışma yapılmamasına karşın bu yıldan itibaren “Yeni Bir …” başlığıyla bir ödül verecek. Mey|Diageo’nun katkılarıyla verilecek ödülün 40 bin TL’lik bir maddi karşılığı olacak.

PROGRAMIN TAMAMI 9 EYLÜL’DE AÇIKLANACAK

Gösterimleri Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde ve Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da gerçekleşecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin programının tamamı 9 Eylül’de açıklanacak ve biletler aynı gün Biletix’te satışa çıkacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)