Ayvalık-Midilli feribot seferleri 25 ay sonra yeniden başladı

Salgın nedeniyle ara verilen Ayvalık-Midilli seferleri yeniden başladı. Belediye Başkanı Ergin, "Midilli Adası'ndan gelen turistlerin Ayvalık esnafına ve ekonomisine çok ciddi katkıları vardı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile Yunanistan'ın Midilli Adası arasında Covid-19 salgını nedeniyle ara verilen feribot seferleri yeniden başladı. Ayvalık'ta yaklaşık 35 kişilik turist kafilesi, 25 ay sonra tekrar açılan Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'nda işlemlerini yaptırarak Midilli'ye geçti.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, geçmişten bu yana Ayvalık ile Midilli arasında yoğun ekonomik ilişkilerin olduğunu ifade etti. Seferlere ilişkin turizm sezonundan beklentilerine değinen Ergin, AA'nın aktardığına göre şöyle konuştu: "Midilli Adası'ndan gelen turistlerin Ayvalık esnafına ve ekonomisine çok ciddi katkıları vardı. Ne yazık ki 25 aydan bu yana bu ekonomik hareketlilikten Ayvalık olarak yararlanamadık. Ayvalık'tan Midilli'ye yönelik ilk seferler başlamış durumda. Tabii bizim asıl beklentimiz 14 Nisan Perşembe günü Midilli Adası'ndan ilçemize gelecek kalabalık turistlerdir. İnşallah bundan sonraki süreçte pandemi dönemi gibi bir sıkıntı yaşamayız. Çünkü bu sınır kapısı Ayvalık'ımıza ekonomik anlamda çok ciddi katkı sağlıyor. Tabii bunun yanında da iki ülke ilişkilerinde çok ciddi bir bağ kurmamıza vesile oluyor. Bu nedenle de deniz hudut kapımızın açılması bizi son derece mutlu etti."

Yolculardan eski Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı ise, feribot seferlerinin hem ilçe hem de Midilli için çok önemli olduğunu söyledi. Deniz hudut kapısının bir daha kapanmamasını temenni eden Kantarcı, "Bu seferlerin devamının geleceğini zannediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.(HABER MERKEZİ)