Ayvalık Film Festivali'nde bugün

Ayvalık Uluslararası Film Festivali, izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Festival kapsamında “Şu Anlaşılmazlık Meselesi: Bir Filmi Anlamamak” paneli düzenlenecek.

Ali Kemal Güven’in "Çilingir Sofrası" filmi Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde gösterilecek
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seyir Derneği tarafından düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin üçüncü günü, film gösterimleri, panel ve söyleşilerle geride kaldı. Festivalin dördüncü gününde Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde 12.00 seansında heykeltıraş, şair ve romancı Brian Catling’in kitabından uyarlanan "Earwig" izleyicilerle buluştu.

Bugün Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde ayrıca, 14.30 seansında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Belgesel; İstanbul Film Festivali Belgesel Film Yarışması’nda Mansiyon Ödülü’ne layık görülen Volkan Üçe imzalı "Her Şey Dahil"; 16.30 seansında Cem Kaya’nın, bu yıl Berlinale’nin Panorama bölümünde gösterilen ve Seyirci Ödülü’ne layık görülen üçüncü belgeseli "Aşk, Mark ve Ölüm"; 19.00 seansında Ali Kemal Güven’in, uzun yıllardır görüşmeyen iki lise arkadaşını bir rakı masasında buluşturduğu "Çilingir Sofrası" ve 21.30 seansında Ziya Demirel’in ilk uzun metraj filmi "Ela ile Hilmi ve Ali" filmi gösterilecek. 

CANNES FİLM FESTİVALİ'NDEN FİLMLER AYVALIK'TA

Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da ise 20.00 seansında Cannes Film Festivali’nde 75. Yıl Özel Ödülü’nü kazanan Jean-Pierre Dardenne ve Luc Dardenne’in "Tori&Lokita" adlı filmi ve 22.30 seansında Charlotte Wells’in, Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası kapsamında gösterilen ve çekimleri Muğla’da yapılan filmi "Güneş Sonrası" (Aftersun) filmleri izleyicilere sunulacak. 

Eski Köylü Pazarı’nda ise Andreas Dresen’in ödüllü filmi "Rabiye Kurnaz George W. Bush’a Karşı" (Rabiye Kurnaz Vs. George W. Bush) filmi filmi beyazperdede gösterilecek. 

'ŞU ANLAŞILMAZLIK MESELESİ: BİR FİLMİ ANLAMAMAK' PANELİ

“Şu Anlaşılmazlık Meselesi: Bir Filmi Anlamamak” başlıklı panel Aslı Ildır, Fatih Özgüven ve Tayfun Pirselimoğlu’nun katılımlarıyla 19 Eylül Pazartesi günü saat 14.00’te BİLGİNER – MELİN Ayvalık Sanat Kültür Eğitim Vakfı’nda gerçekleşecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)