Ayvacık’ta depremzedeler 5 yıldır ev bekliyor

Şubat 2017’de meydana gelen ve çok sayıda köyün etkilendiği Ayvacık’ta 86 vatandaş beşinci kışı da evsiz geçirmeye hazırlanıyor. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan duruma tepki gösterdi.

Şubat 2017’de meydana gelen depremden pek çok köy etkilendi, ev ve ahırlar kullanılamaz hale geldi.
Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Ayvacık deprem konutlarını meclisten sordu. 2017 yılından bu yana depremzedelerin konut beklediğini dile getiren Ceylan, 86 köylü için hala konut yapılmadığını söyledi. Depremzedelerin probleminin acilen çözülmesi gerektiğini söyledi.

‘10 HAK SAHİBİ EVLERİNİN YAPILMASINI BEKLİYOR’

“Depremzedeler için yapılacağı ifade edilen konutların bir kısmı hak sahiplerine teslim edildi ancak Tuzla, Kestanelik, Babadere, Taşboğaz, Taşağıl köylerindeki hasarlı evler hâlâ yapılmadı” diyen Ceylan, “Köylerde kendi arsalarına ev yapmak isteyen vatandaşların talebinin karşılanmasına karşın geri kalan çok sayıda köy sakini, uzanacak yardım elini bekliyor. Uygun yer tespitinin yapılarak evlerin imalatına başlanmalıdır. Taşboğaz Köyü’nde Orman Müdürlüğü tarafından yer gösterildiği ancak konutlara başlanmadığı söyleniyor. 10 hak sahibi hala evlerinin yapılmasını bekliyor. Edindiğim bilgiye göre, toplamda 86 ev hâlâ yapılmış değil, bu vatandaşlarımızın sorunu ivedilikle çözülmelidir” diye konuştu. 

KREDİ MUTABAKATI VAR, KONUT YOK

Depremden etkilenen köylerden biri de Tuzla Köyü oldu. Ancak, burada da yeni konut yapımı için yer bulanamadığı ileri sürüldü. Tuzla Köyü’nün büyük bölümünün SİT alanı içinde kaldığı, bu nedenle konuta uygun alan bulunamadığı öğrenildi. Konut bekleyen 10 köylünün Ziraat Bankası’nın kredi mutabakatını imzaladığı öğrenildi. 226 bin liralık kredilendirme işleminin yapıldığı ancak konutlara başlanmadığı için bu kredinin çekilemediği dile getirildi.