Aysel Tuğluk için 'Zulüm bitsin' diyen Gergerlioğlu'na soruşturma

Hastalığına rağmen tahliye edilmeyen Aysel Tuğluk'un serbest bırakılması için paylaşım yapan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu21 Aralık’ta demans tanısı konulan ve Kocaeli Üniversitesi'nin “cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen infazı ertelenmeyen eski milletvekili Aysel Tuğluk'un serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Gergerlioğlu paylaşımında, “Bir an evvel Aysel Tuğluk için adalet talebimiz var. Zulüm bitsin, adalet gerçekleşsin. Kandıra Cezaevi’ndeki Aysel Tuğluk çıkmalı! Hepinize saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaşımın ardından Gergerlioğlu hakkında TCK 301’inci maddesi gereğince “devleti ve organlarını aşağılama”, TCK 277’nci maddesi gereğince “bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs” ve TCK 215'inci maddesi gereğince “suçlu ve suçluyu övme” suçları kapsamında soruşturma başlatıldı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hafızasını yitiren Aysel Tuğluk'un serbest bırakılması için az önce gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından bu twitten dolayı babam hakkında soruşturma başlatılmış. Sebep mi? “Devleti ve organlarını aşağılama”, “bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs”, “suçlu ve suçluyu övme”... Türkiye hukukunun sözle izah edilir bir yanı kalmadığı için şaşırmıyorum artık. Aynı sözleri ben de tekrarlıyorum. Aysel Tuğluk için adalet talebimiz var. Zulüm bitsin, adalet gerçekleşsin. Kandıra Cezaevi'ndeki Aysel Tuğluk serbest bırakılsın!" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)