Aysel Tekerek: Solun önünde kendisinden başka engel yok

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek yerel seçimlerde büyükşehirlerde gösterdikleri adaylarla partilerini büyütmek için mücadele ettiklerini söyledi.

TKH Ümraniye Belediye Başkan Adayı Selim Çelik ile TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek yerel seçimleri sosyalizm propagandası yapmak için değerlendirdiklerini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Gazete Duvar’ı ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar’la görüşen Aysel Tekerek, halkın doğru habere ulaşma hakkını kullanabilmesi için Gazete Duvar’ın önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

31 Mart yerel seçimi için bütün büyükşehirlerde aday çıkardıklarını belirten TKH lideri Tekerek, “Biz bir seçim partisi değiliz. Seçimleri önemseyen bir partiyiz. Sosyalizm propagandası yapıyoruz. Partiyi büyütmeye çalışıyoruz. Emekçilerin örgütlenmesini sağlamaya çalışıyoruz. İBB adayımız da bir geri dönüşüm işçisi olan Ziya İncedere. İktidarı, devrimi ve sosyalizmi istiyoruz ama bir yandan da halkın örgütsüzlüğüne karşı bulunduğumuz yerden müdahale etmek istiyoruz” dedi.

‘SOLUN KENDİSİNDEN BAŞKA ENGELİ YOK’

14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri’nde dahil oldukları Sosyalist Güç Birliği İttifakı’na ilişkin de konuşan Tekerek, şunları söyledi: “Açıkçası bizim istediğimiz gibi olmadı. Biz CHP ve DEM Parti dışında bağımsız bir hattın örülmesi anlamında çok değerli buluyorduk. Kurulması için de çok zorladık. Fakat kısa süre sonra cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması üzerinden bileşenlerimiz taban tabana zıt karar aldı. Solun birlikte olmasının çok zemini var ama solun kendisinden başka engeli de yok. Onu görüyoruz. Seçimlerde devrimcilerin görevi oyunu kuralına göre oynamak değil, oyunu bozmaktır. Ama bugün oyunu kuralına göre oynamak, popüler adaylarla, transferlerle ilerlemek tercih edilir olmuş.

‘DEM PARTİ İLE YAN YANA GELEMEYİZ’

“Biz parti olarak DEM Parti ile yan yana gelemeyiz” ifadelerini kullanan Tekerek, “Bu yan yana gelememe hali düşmanlık değil. Bu düşmanlık değil dostluk. Yan yana gelip ittifaklar kurup onların oyları ile parlamentoya girip o günden sonra sırtını dönen olmak yerine, Kürt oylarıyla bir yere gelmek yerine parti olarak daha çok doğruyu söyleyip Kürt emekçilerine ulaşmaya çalışıyoruz. Solun etki alanlarını artırmamız lazım” dedi.

(HABER MERKEZİ)