Aykut Küçükkaya: Cumhuriyet'e geri dönmüyorum

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'nden istifa eden Aykut Küçükkaya, gazeteye geri döneceğiyle ilgili yapılan haberleri yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesinde sendikalı 8 çalışanın işten çıkarılmasının ardından başlayan krizde, yönetime tepki olarak Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa eden Aykut Küçükkaya, gazeteye geri döndüğü iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Küçükkaya iddiaları yalanladı.

'ARKADAŞLARIM İŞE DÖNÜYOR... BU BENİM İÇİN EN BÜYÜK MUTLULUK'

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Aykut Küçükkaya, şu ifadeleri kullandı: “Değerli kamuoyuna… İnternet sitelerinde çıkan haberler doğru değildir… 8 çalışma arkadaşım işten kovulduğu için genel yayın yönetmenliğinden, gazetem Cumhuriyet’ten istifa ettim… 8 çalışma arkadaşım bugün işlerine geri dönüyor… Bu benim için en büyük mutluluktur…”

Ne olmuştu?

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Cumhuriyet arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin hemen ardından 8 sendikalı çalışanın işten çıkarılması krize neden olmuş, gazetenin genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya da yönetime tepki olarak görevinden istifa etmişti. Yaşanan son gelişmede ise 8 çalışanın atılmaları iptal edilmiş ve gazeteye geri dönebilecekleri belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)