'Ayhan Bilgen'le kayyım arasında bir dakika yok'

Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, Kobanê eylemleri soruşturmasında tutuklandı. Kars Belediyesi'ne ise Kars Valisi Türker Öksüz kayyım olarak atandı. Ayhan Bilgen hakkında tutuklama kararı verilmesiyle Kars Belediyesi’ne kayyım atanması arasında bir dakika bile olmadığını ifade eden avukat Avukat Sertaç Çelikkaleli, tutuklamanın Kars Belediyesi’ne kayyım atamak için yapılan bir operasyon olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Kobanê eylemleri' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 kişiden 17'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında bulunan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Kars Belediye Başkan Vekili olarak Kars Valisi Türker Öksüz kayyım olarak atandı.

'İDDİALAR DİYARBAKIR DOSYASI İLE AYNI SUÇLAMALAR'

Ayhan Bilgen dahil tutuklanan siyasetçilere "anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs" ve "terör örgütü üyeliği" suçlamalarının yöneltildiğini ifade eden Avukat Sertaç Çelikkaleli, “Bunlara ek olarak ‘yağma’, ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçlamaları da yönetildi. İddialar Diyarbakır dosyası ile aynı suçlamalar. Yeni hiçbir delil yok. Farklı olan tek delil Kobanê eylemleri sırasında Ayhan Bilgen’in Twitter hesabından yaptığı birkaç paylaşım. Mükerrer bir yargılamadan dolayı mevcut yargılamaları devam ederken tutuklama kararı verildi” ifadelerine yer verdi.

 

'BİLGEN’İN TUTUKLANMASIYLA KARS BELEDİYESİ’NE KAYYIM ATANMASI ARASINDA 1 DAKİKA BİLE SÜRE YOK'

Ayhan Bilgen’in daha önce de aynı soruşturma kapsamında 7 ay cezaevinde kaldığını, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yaptığı bireysel başvuru sonucu hak ihlaline uğradığı yönünde karar verilerek kendisine 20 bin TL tazminat ödenmesine karar verildiğini hatırlatan avukat Çelikkaleli, tutuklamaların Kars Belediyesi’ne kayyım atamak için yapılan bir operasyon olduğunu söyledi.

Ayhan Bilgen hakkında tutuklama kararı verilmesiyle Kars Belediyesi’ne kayyım atanması arasında bir dakika bile olmadığını ifade eden avukat Avukat Çelikkaleli şunları söyledi:
“Tutuklama Kars Belediyesi’ne kayyım atanmasına hazırlık olarak beklenen bir şeydi. Belediyeyi başka türlü gasp edemezlerdi. Ayhan Bilgen hakkında tutuklama kararı çıkmasıyla Kars Belediyesi’ne kayyım atanması arasında bir dakika bile yok. Zaten bu süreçte biz müvekkillerimiz ile dahi görüşemedik. İzin vermediler.”