Aydın'daki JES davasında bilirkişi incelemesi yapıldı

Aydın'da Kızılcaköy, Dereağzı ve Gerenkova mahallelerinde yapılmak istenen JES projesine açılan davada bilirkişi incelemesi yapıldı. Projeye tepki gösteren bölge halkı da inceleme alanında bekledi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Aydın'ın Efeler ve İncirliova ilçesine bağlı Kızılcaköy, Dereağzı ve Gerenkova mahallelerinde yapılmak istenen jeotermal enerji santrali (JES) projesine karşı bölge halkı ve çevre aktivistleri tarafından açılan dava kapsamında, alanda bilirkişi incelemesi yapıldı.

Bilirkişi incelemesine bölge halkı da eşlik ederken, "Organik zeytin ağaçlarıma dokunma", "Her yer bitti buraya mı geldi yeter gari" yazılı dövizler taşıyan bölge halkı sık sık "Havama suyuma toprağıma dokunma" sloganları attı.

Bölge halkına çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner ve Aydın Çevre Platformu (AYÇEP) Mehmet Vergili de destek verdi. Bilirkişi incelemesinin ardından heyet alandan ayrılırken, açıklamanın daha sonra yapılacağı belirtildi. (DUVAR)