Aydın Erdem mezarı başında anıldı

DTP’nin kapatılmasına dair protesto eylemlerinde polisin açtığı ateş sonucu öldürülen Aydın Erdem, mezarı başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılması nedeniyle 6 Aralık 2009'da yapılan protestoda Diyarbakır'da polisin açtığı ateş ile öldürülen Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi öğrencisi Aydın Erdem, Mardin'in Ömerli ilçesindeki köyündeki mezarı başında anıldı. Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) tarafından gerçekleştirilen anmaya Erdem’in ailesi, HEDEP il ve ilçe yöneticileri ile HEDEP milletvekili Kamuran Tanhan katıldı.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, mezar başında konuşan baba Mahmut Erdem, anmaya katılanlara kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederken, ardından ise MEBYA-DER Eşbaşkanı Salih Kuday söz aldı. Erdem’in katledilmesinde faillerin devletten güç aldıklarını ve cinayetin ardından da korunduklarını kaydeden Kuday, “Failleri yargılanmadı. Aydın Erdem’in failleri yargılansa, ortaya çıkarılsa, birçok faili meçhul cinayetin de failleri ortaya çıkarılacaktı. Benzer şekilde Kemal Kurkut da çıplak bedeni ile katledildi. Failleri korundu. Bunu kabul etmiyoruz. Bu devlet sadece gençlerimizden ve çocuklarımızdan korkmuyor. Ölülerimizden ve kemiklerimizden de korkuyor. Çocuklarımızın cansız bedenlerini kutularla gönderiyorlar. Bunu kabul etmiyor, kınıyoruz. Bilinsin ki, her daim onların takipçileri olacağız” dedi.

.

‘BUGÜN DE BU SİSTEM DEVAM EDİYOR’

Ardından söz alan milletvekili Kamuran Tanhan da, yıllardan bu yana devletin Kürt çocuklarını, gençlerini, annelerini ve yaşlılarını öldürmeye devam ettiğini dile getirerek, “Uğur Kaymaz gibi 13 kurşunla katlediyor. Apê Musa gibi sokak ortasında katlediyor. Bugün de bu sistem devam ediyor” dedi. Aydın Erdem’in haklı ve meşru bir eyleme katıldığını kaydeden Tanhan, “Devlet Aydın arkadaşın katilinin kim olduğunu biliyor. Biz de biliyoruz. Sadece mermiyi atan değil, Aydın arkadaşın faili bu faşist Türk devletinin sistemidir. Faşist iktidarın kendisidir. Bu nedenle devlet sahip çıkıyor ve arkalarında olduğunu söylüyor. Bu nedenle bizler de bu sisteme karşı mücadelemizi büyütecek, bu sisteme karşı kendimizi örgütlemeye devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)