Aydın Doğan Vakfı’ndan başarılı öğrenciler için İstanbul'a ödül ve ilham gezisi

Aydın Doğan Vakfı'nın Baba Beni Okula Gönder seferberliği kapsamında yaptırılan yurtlarda kalan 33 başarılı kız öğrenci, ‘Başarı Beni İstanbul’a Götürüyor’ gezisi kapsamında İstanbul'a geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın Doğan Vakfı, Baba Beni Okula Gönder seferberliği kapsamında yaptırılan yurtlarda kalan başarılı kız öğrenci ve öğretmenleri, ‘Başarı Beni İstanbul’a Götürüyor’ gezisi kapsamında bir kez daha İstanbul’da ağırladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu İstanbul’da yaşayan öğrenciler için Doğan Holding’te bir de ödül töreni düzenlendi.

Aydın Doğan Vakfı tarafından Baba Beni Okula Gönder seferberliği kapsamında yaptırılan yurtlarda kalan 33 başarılı kız öğrenci, ‘Başarı Beni İstanbul’a Götürüyor’ gezisi kapsamında öğretmenleriyle birlikte İstanbul’a geldi.

Aydın Doğan Vakfı tarafından 2009 yılından beri düzenlenen ve başarılı kız öğrencilerin vizyonlarının gelişmesine katkı sağlamayı, onları rol modellerle bir araya getirmeyi amaçlayan organizasyona, bu yıl Erzurum, Gümüşhane, Ağrı, Maraş, Trabzon, Denizli ve Tekirdağ’dan gelen öğrencilerin yanı sıra onlara eşlik eden 11 öğretmen de katıldı.

'DEĞİŞİMİN TEMSİLCİSİ OLARAK ROLÜNÜZ BÜYÜK'

Başarılı kız öğrenciler için 24 Nisan’da, Doğan Holding’te bir ödül töreni düzenlendi. Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, “Genç demek umut demek, değişim ve ilerleme demek… Sorunları fırsata ve çözüme dönüştürmek, toplumun itici gücü olmak demek… Değişimin temsilcisi olarak, ülkemizin ekonomik ve toplumsal gelişmesinde sizin rolünüz büyük olacak. Hepinizin gözlerinde bu heyecanı, bu dinamizmi görüyorum ve ortak geleceğimiz için umutla doluyorum” dedi. Aydın Doğan Vakfı’nın ‘Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar’ mottosuyla kız çocuklarının eğitime eşit katılımını ve devamlılığını sağlayacak destekler sunduğunu, hayallerini gerçekleştirmeleri için yanlarında yer aldığını belirten Yalçındağ, “Eğitim, kız çocuklarının ve kadınların güçlenmesinin, tam potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olmanın en iyi yollarından biri. Eğitim yoluyla herkes için daha eşitlikçi ve adil bir toplum yaratmak mümkün… İşte bu nedenle genç kızlarımızın eğitim görmesi ve eğitimlerine devam ederek daha yüksek başarılara ulaşması çok değerli. Aydın Doğan Vakfı olarak kızlarımızın toplumsal yaşamın her alanında liderlik rolü üstlenmelerini sağlayacak çalışmalar yapıyor ve onları destekliyoruz” diye konuştu.

Törenin sonunda başarılı öğrencilere, Hepsiburada tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildi.

23 NİSAN COŞKUSUNU İSTANBUL’DA YAŞADILAR

Aydın Doğan Vakfı tarafından 21-25 Nisan tarihlerinde İstanbul’da ağırlanan öğrenciler ve öğretmenleri, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camisi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Mısır Çarşısı ve Kız Kulesi gibi şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını görmenin yanı sıra İstanbul Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’ni ziyaret etme fırsatı buldu.