Ayak izleri takip edilerek yakalandılar: 2 avcıya 300 bin TL ceza

Dersim'de Doğa Koruma ekipleri, dağlık alanda ayak izlerini takip edip, bölge halkının kutsal abul ettiği koruma altında olan yaban keçisini avlayan 2 kişiyi suçüstü yakaladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'de denetim yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin iz sürerek suçüstü yakaladığı kaçak avcıların silahlarına el konuldu ve toplam 300 bin TL ceza kesildi.

DHA'nın aktardığına göre Dersim'de ekipler kaçak avcıların akşam saatlerinde avlanmaları ihtimaline karşı karanlıkta da saha denetimlerine devam ediyor.

Çemişgezek ilçesi kırsalında yağmurlu havada denetim yapan ekipler dağlık alanda bir araç gördü. Aracın yanına giden ekipler, ayak izlerini takip edip, avcıların hayvanlardan saklanmak için kurduğu bir "güme" tespit etti. Ekiplerin gümeye yaklaştığı anda ateş edildi. Kontrolde koruma altında olan ve bölge halkının kutsal kabul ettiği bir yaban keçisinin vurulduğu tespit edildi.

Ekipler, suçüstü yakaladıkları 2 kişiye toplamda 300 bin TL ceza uyguladı. Ayrıca avcıların yivsiz silahlarına da el konulu. (HABER MERKEZİ)