Ayağını ısıran örümcek parmağına yumurta bıraktı: 'Yiyip dışarı çıkmaya çalıştı'

Fransa'ya tatile giden bir kişi, Marsilya'da ayak parmağını bir kurt örümceğinin ısırdığını, örümceğin parmağına yumurtalarını bıraktığını söyledi. Örümcek uzmanları iddiayı 'mantıksız' buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eşiyle 35'inci evlilik yıldönümlerini kutlamak için Fransa'nın Marsilya kentine tatile giden Colin Blake isimli bir İngiliz, tatil sırasında ayak başparmağını ısıran bir kurt örümceğinin parmağının içine yumurtladığını, yumurtadan çıkan yavru örümceğin ise parmağını ısırarak dışarı çıkmaya çalıştığını iddia etti. Örümcek uzmanları ise kurt örümceklerinin insanların içine yumurta bırakamayacağını söylüyor.

BBC'nin haberine göre, gemi seyahati sırasında parmağının bir gecede morardığını gören Blake, gemideki sağlık tesisine başvurdu. Buradaki doktor Blake'e ayağını bir kurt örümceğinin ısırdığını söyledi. Gemideki sağlık çalışanları Blake'in ayak başparmağına bir neşter yardımıyla müdahale etti. Blake'in anlattığına göre, ayağından 'süt benzeri' bir irin aktı, bu irinin içinde ise örümcek yumurtaları vardı. 

'BU, GERÇEK OLAMAZ'

İngiltere'ye dönen Blake'in tedavisi buradaki bir hastanede parmağındaki şişliğin inmesi için verilen antibiyotiklerle devam etti. Blake, yumurtalardan birinin parmağının içinden akıp gitmediğini ileri sürerek, doktorlara atıfla, "Örümceğin, dışarı çıkmaya çalıştığına inanıyorlar, yani ayak başparmağımı yiyerek dışarı çıktığına..." ifadelerini kulandı. 

The New York Post'un aktardığına göre, bunun üzerine Blake'in ayak parmağına bir kez daha müdahalede bulunulması ve içeride olduğu iddia edilen yavru örümceğin dışarı çıkartılması gerekti. BBC'ye konuşan Nottingham Üniversitesi'nden örümcek uzmanı Dr. Sara Goodacre ise "Bunun nasıl gerçek olabileceğini anlayamıyorum çünkü onların biyolojileri hakkında bilgi sahibiyim" diyerek Blake'in bu iddiasına karşı çıktı.

'İDDİA MANTIKSIZ'

Goodcare'in anlattığına göre, kurt örümcekleri yumurtalarını pamuk benzeri bir maddenin içinde tutuyor, bazı türler ise bunları daha sonra sırtlarında taşıyor. Goodcare, yumurtaların irinin olduğu bir yarada yaşayabileceğine ilişkin bir emsal ya da araştırma olmadığına dikkat çekerek, "Cildin içine girebilecek Avrupa türü bir kurt örümceği yok" diye konuştu. Britanya Örümcek Araştırmaları Toplumu da iddiayı 'mantıksız' olarak niteledi. (DIŞ HABERLER)