Avusturya ordusu çalışmalarını durdurdu: Artan bir saldırganlık var

Maraş merkezli depremin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılan Avusturya ordusunun ekibi, artan şiddet olayları nedeniyle çalışmalarını durdurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay'a giden  Avusturya ordusunun arama kurtarma ekipleri, çalışmalarını durdurdu.

T24'ün aktardığına göre Avusturya Silahlı Kuvvetlerinden Yarbay Pierre Kugelweis, yaptığı açıklamada "silah sesi duyulduğunun söylendiğini" aktardı. Kugelweis, “Türkiye'de gruplar arasında artan bir saldırganlık var" diye konuştu ve bu tür olayların "hayat kurtarma çalışmalarını olumsuz etkileyeceğini" ifade etti. 

"Yardım etmeyi çok isterdik, ancak mevut şartlar böyle" diyen Kugelweis, arama kurtarma çalışmalarını geçici olarak durdurduklarını söyledi. 

Kugelweis, “Biz Avusturyalılara yönelik bir saldırı olmadı. Hepimiz iyiyiz" diye konuştu.

BÜYÜKELÇİLİK: GÜVENLİK SORUNU BULUNMAMAKTADIR, AB YETKİLİLERİNDEN TALİMAT BEKLEMEKTEDİRLER

Konuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçiliği Resmi Twitter Hesabı'ndan da açıklama paylaşıldı. Açıklamada, "Türkiye'deki Avusturyalı kurtarma ekibinin operasyonlarını durdurmak zorunda kaldığına ilişkin haberler hakkında: Büyükelçiliğimiz ekibin çalışmalarını takip etmekte olup aşağıdaki bilgilere ulaşmıştır. Avusturyalı kurtarma ekibinin şu anda herhangi bir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. İnternet ve telefon bağlantısıyla ilgili genel sorunlar mevcuttur. Operasyonlara devam edebilmek için güvenli bir konumda AB yetkililerinden talimat beklemektedirler.

ALMAN EKİBİ DE ÇALIŞMALARINA ARA VERDİ

Gazeteci Elmas Topçu, Avusturya kurtarma ekiplerinden sonra Hatay'daki Alman kurtarma ekiplerinin de güvenlik nedeniyle çalışmalarına ara verdiğini duyurdu. Topçu, "Sadece can kurtarmaya dair bilgi olduğunda yerine gidecekler. Avusturya ekibine eşlik eden asker silah sesleri duyulduğundan bahsediyor. Hatay'da neler oluyor?" diye sordu.(HABER MERKEZİ)