Avusturya Alpleri'nde çığ: 2 ölü

Avusturya'da çığ düşmesi sonucu iki kişi yaşamını yitirdi. Çığ tehlikesinin sürdüğü bölgede arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Fotoğraf: Temsili/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya'nın batısındaki Ötztal Alpleri'nde çığ düşmesi sonucu iki kişi hayatını kaybetti. İki kişinin de kurtarıldığı bölgede arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

BBC'nin aktardığına göre, Avusturya basınına yansıyan haberlerde, 180 metre uzunluğunda, 80 metre genişliğinde bir kar kütlesinin, Tirol yakınlarındaki Vent köyüne yakın bir bölgede kaydığı ifade edildi. İlk belirlemelere göre, çığ sırasında bölgede 17 kişi bulunuyordu. Bu kişilerin kış sporu yapan Hollandalı bir gruptan olduğu ancak tüm grubun 2 bin 500 metre rakımda yaşanan çığa kapılmadığı belirtildi. 

'BÖLGEDE ÇIĞ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR'

Acil Durum Servisleri Yerel Direktörü Bernd Noggler, BBC'ye yaptığı açıklamada, helikopterlerin, kurtarma ekiplerinin ve köpekli ekiplerin polislerle birlikte olay yerine intikal ettiğini bildirdi. Noggler, bölgede yeni çığlar yaşanma ihtimalinin çok yüksek olduğu uyarısında bulunarak ekiplerin azami dikkatle çalışma yürüttüğünü söyledi. 

Avusturya'nın batısındaki Tirol eyaletinde artan hava sıcaklıkları çığ riskini de artırıyor. Daha geniş anlamda Tirol ise Kuzey İtalya ve Batı Avusturya'yı da içine alan tarihi bir bölgeye işaret ediyor. Bu hafta başında 19 yaşındaki bir Almanyalı dağcı da Innsbruck'un kuzeydoğusundaki Achensee Gölü yakınlarında çığa yakalanmıştı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)