Avustralya'da mahkeme kaydı veri tabanına siber saldırı: 'Veriler çalınmış olabilir'

Avustralya'nın Victoria eyaletinde mahkeme kaydı veri tabanına hackerlar tarafından sızıldığı, 1 Kasım - 21 Aralık 2023 arasında yapılan bazı duruşmaların kayıtlarının çalınmış olabileceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilgisayar korsanlarının Avustralya'nın Victoria eyaletinin mahkeme kaydı veritabanına sızdığı ve eyaletin görsel ve işitesel mahkeme içi teknoloji ağında aksaklıklara yol açtığı bildirildi. Konuya ilişkin konuşan bir yetkili, söz konusu siber saldırının mahkeme kayıtlarını ve transkripsiyon hizmetlerini etkilediğini aktardı.

Reuters'ın haberine göre, bugün bir açıklama yapan Mahkeme Hizmetleri Victoria CEO'su Louise Anderson, 1 Kasım - 21 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan bazı duruşmaların kayıtlarının çalınmış olabileceğini söyledi. Anderson, 1 Kasım tarihinden önce görülen bazı duruşmaların da yapılan siber saldırıdan etkilenmiş olabileceği bilgisini verdi. 

'OLASI ERİŞİM, AĞDA SAKLANAN KAYITLARLA SINIRLI'

Anderson, "Olası erişim, ağda saklanan kayıtlar ile sınırlı. Çalışan verileri ya da mali veriler gibi başka mahkeme sistemleri ya da kayıtlara erişim sağlanmadı" diye konuştu. 

Verilen bilgiye göre, ocaktaki duruşmalar, siber saldırıdan etkilenen ağ izole edilip işlevsiz kılındıktan sonra devem edecek. Mahkeme yetkililerinin de konuyla ilgili olarak hükümetin siber güvenlik uzmanlarıyla 'yakın çalıştığı' ifade edilirken, Mahkeme Servisleri Victoria, herhangi bir 'fidye yazılım' alıp almadıkları hakkında bilgi vermedi. 

Hükümetin Kasım 2023'te yayınladığı bir rapor, Avustralya'nın kritik altyapısına, işletmelerine ve hanelerine yönelik 'devlet destekli siber grupların ve hackerların' saldırılarının arttığını ortaya koymuştu. Rapora göre, ülkede her 6 dakikada bir siber saldırı gerçekleşiyor. Geçen yıl Avustralya'nın en büyük liman işletmecilerinden biri olan DP World Australia'ya yönelik bir siber saldırının ardından şirket faaliyetlerine 3 gün boyunca ara vermek durumunda kalmıştı. Geçen hafta ise Eagers Automotive isimli firma, bilgi teknolojisi sistemlerinin bir 'siber olaya' maruz kaldığını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)