Avustralya'da korona vakaları sıfırlandı

Avustralya hükümeti, ülkede beş aydır ilk kez son 24 saatte hiç korona vakası görülmediğini açıkladı. Ülkedeki ölümlerin yüzde 90'ına sahne olan ve dünyanın en sıkı tedbir politikalarından birinin uygulandığı Victoria eyaletinde ise iki gündür hiç yerel bulaş yaşanmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa'daki korona virüsü vakalarındaki artış sürerken, haftalardır sıkı önlemlerin uygulandığı Australya'da yaklaşık beş aydır ilk kez son saat boyunca yerel bulaş görünmedi. Avustralya Sağlık Bakanlığı, cuma günü yerel saatle 20:00'den cumartesi aynı saate del yeni vaka tespit edilmediğini açıkladı.

Pandeminin başından bu yana 27 bin 500'ü aşkın vaka kaydedelen ülkede, sınırlar hızla kapatılmış ve katı sosyal mesafe kurallarına eşlik eden, yaygın bir test-temas politikası izlenmişti. Victoria eyaleti, yeni vakalar nedeniyle yaz sonunda 111 gün boyunca yeniden kapanmıştı. Eyalette, dünyadaki en sert kısıtlama politikalarından biri uygulanmıştı.

Son yapılan açıklamaya göreyse, ülkedeki 907 ölümün vakaların yüzde 90'dan fazlasına sahne olan Victoria'da son iki günde, ülke çapında da son bir günde sıfır yeni vaka kaydedildi. 

Avustralya'da 9 Haziran'dan bu yana yerel bulaş ilk kez sıfırlanırken, Sağlık Bakanı Greg Hunt'tan sağlık çalışanları ve halka teşekkür geldi. Hunt sosyal meydada yaptığı paylaşımda, "Harika bir iş çıkaran sağlık ve kamu sağlığı yetkililerinin tamamına, her şeyin ötesinde de Avustralya halkına teşekkürler" dedi. (DIŞ HABERLER)