Avustralya'da bir doğum günü partisinde aşı olmayan herkes Delta varyantına yakalandı

Delta varyantı endişesi yaşanan Avustralya'da, yeni vakaların izi sürülüyor. Bir partiye katılan 30 kişinin 24'ünün Delta'ya yakalandığını, aşı olan altı davetlinin ise hastalanmadığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'nın dört büyük kenti korona virüsünün Delta varyantı nedeniyle yeniden kapanırken, tek bir doğum günü partisine katılan 30 kişinin 24'üne bu varyantın bulaştığı ortaya çıktı. Partiye katılan ve aşı yaptırmamış olan herkesin Delta varyantına yakalandığı, hastalanmayan altı katılımcının ise iki doz aşı yaptırmış sağlık çalışanları olduğu açıklandı.

AİLELERİNE DE BULAŞTIRDILAR

Parti, başkent Sydney'de 19 Haziran gününde, kentte ilk Delta vakasının görülmesinden iki gün sonra ve yeni kısıtlamalar henüz yürürlüğe girmemişken düzenlendi. Buna göre, partiye giden 30 kişinin 24'ünün yanı sıra bu kişilerin yakınları arasından da yedi kişi Delta varyantına yakalandı. Aşı olmayan tüm katılımcılar hastalanırken, aşı yaptıran altı davetlide henüz herhangi bir hastalık belirtisi görülmediği belirtildi.

İLK VAKA HAVALİMANI ŞOFÖRÜ

Sydney'de ilk Delta vakası, havalimanında çalışan bir limuzin şoföründe görülmüştü. Şoförün, uluslararası havayolu çalışanlarını taşıdığı belirtilmişti. 5 milyon nüfuslu kentte geçtiğimiz günlerde kapanma tedbirleri yürürlüğe girerken, şu an için bilinen Delta varyantı sayısı 131 olarak açıklandı. Yetkililer, sayının artabileceğinden endişeli.

AŞILAMA ORANLARI DÜŞÜK

Avustralya, korona virüsüyle mücadelede en başarılı ülkelerden biri sayılıyordu. Sıkı sınır kontrolleri ve etkili temas takip sistemiyle, ülkede bugüne dek yaklaşık 30 bin vaka ve 910 ölüm görüldü; Avustralyalılar dünyanın birçok yerinin aksine geçtiğimiz seneyi 'normale' daha yakın bir ortamda geçirdi.

Ancak Avustralya hükümetinin aşı almakta gecikmesi ve ülkede Delta varyantının görülmesi endişe yaratmış durumda. Avustralya nüfusunun sadece yüzde 5'i tamamen aşılandı; yüzde 25'i ise bir doz aşı oldu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Delta Avustralya