Avukatın ısrarı sonuç verdi: Polis, enkazdaki belgeleri aldı

Hatay’da binaların yapım süreçlerine ilişkin belgelerin yer aldığı, valilik kararıyla yıkılan ve Avukat Ömer Meşe’nin kaybolmaması için enkazda nöbet tutuğu belgeler polis tarafından teslim alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay’da, valilik kararıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yerleşkesinde yıkılan binadan çıkan belgelerin tamamının toplanmasına karar verildi. Avukat Ömer Meşe’nin çalınmaması ve kaybedilmemesi için başında nöbet tuttuğu belgelerin bir bölümü daha polis tarafından teslim alındı.

t24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre; enkaz başına gelen polisler, moloz yığını arasında kalan diğer belgelerin toplanacağı konusunda savcılığın talimat verdiğine yönelik tutanak düzenledi.

Hatay’daki binaların yapım süreçlerine ilişkin belgelerin yer aldığı bina, valilik kararıyla yıkılmıştı. Avukat Ömer Meşe, bina tam olarak yıkılmadan önce 100’ü aşkın klasör ve hard diski kurtarmış ve savcılığa bunları teslim alması çağrısında bulunmuştu. Bu çağrının sonunda savcılık, belge ve hard diskleri teslim almıştı.

Ancak iki savcı bu aşamadan sonra izne ayrılmıştı. Meşe, belgeleri toplamaya devam etmiş ve görevlendirilen yeni savcı belgeleri teslim alana kadar enkazdan ayrılmayacağını açıklamıştı. Savcılık bunun üzerine kalan belgeleri de almıştı.

Buna karşılık, halen enkazda bulunan belgelerin toplanması için harekete geçilmemişti. Meşe, bir yandan belgeleri toplamaya devam ederken bir yandan savcılığa yönelik çağrılarını sürdürdü. Bunun üzerine bugün savcılığın talimatıyla enkaz başına gelen polis, tutanak karşılığında belgeleri teslim aldı. Tutanakta, kalan belgelerin de toplanacağı belirtildi.   (KAYNAK)

 

 

 

Etiketler enkaz belge