‘Avukatım Sandıkta’ İstanbul’da seçim güvenliğine destek verecek

Avukatım Sandıkta Koordinatörü, seçim günü İstanbul’da her üç okuldan birinde seçim güvenliği için gönüllü avukat sağlayacaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

ANKARA- Pazar günü gerçekleşecek olan seçimlere sayılı günler kala, gündemin önemli başlıklarından birisi de sandık güvenliği. Siyasi partilerin hem bir araya gelerek hem de ayrı ayrı çalışmalar yürüttüğü süreçte, çeşitli oluşumlar da sandık güvenliği için katkı sunmaya hazırlanıyor. Avukat Hakları Grubu’nun hayata geçirdiği ‘Avukatım Sandıkta’ çalışması da 14 Mayıs’taki seçimlerin güvenli bir şekilde yapılabilmesini sağlamak için sahada olacak.

‘İSTANBUL’DA ÜÇ OKULDAN BİRİNDE GÖNÜLLÜ AVUKAT SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ’

Çalışma kapsamında 750’den fazla gönüllü avukatın başvurularını aldıklarını anlatan Avukatım Sandıkta Koordinatörü Hakan Tokbaş, seçim esnasında sahada itiraza yetkili kişi olarak avukatların her türlü seçim güvenliğini sağlayacaklarını söyledi.

Avukatların seçim sürecinde aktif bir çalışma içerisinde yer almadığını gördükleri için böyle bir çalışma içerisine girdiklerini anlatan Tokbaş, “Doğrudan siyasi partilerle iletişim kurmakta çekinen avukatları bir araya getirdik. Avukatların sahada görev alabilmesi için hem CHP hem de İYİ Parti ile anlaşarak avukat arkadaşların görev almak istedikleri parti ve ilçeye göre dağılımlarını gerçekleştirdik. Seçim günü İstanbul’da iki bin okulda oy kullanılacak. Bu okulların 650’sinde avukat arkadaşlarımız bulunacak. Böylece İstanbul’da her üç okuldan birinde seçimlerin güvenliği için gönüllü avukat sağlamış olacağız” diye konuştu.

‘YAYGINLAŞTIRILARAK DEVAM EDECEK’

Hukuk platformları arasında seçim güvenliği için avukat örgütlenmesi sağlayan tek platform olduklarını belirten Tokbaş, “Avukatım Sandıkta, bundan sonraki bütün seçimlerde yer almayı ve sandık güvenliğinin işin ehli olan avukatlara emanet edilmesi uygulamasını yaygınlaştırarak devam edecek.” dedi.