Avukatı anlattı: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı gizli tanık Sertçelik’i nasıl kaçırdı?

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Kubat'ın gizli tanık Sertçelik'in kaçırılması olayıyla ilişkisini avukatı anlattı, "Şile'de bıraktılar."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının gizli tanıklarından Serdar Sertçelik’in iki ayağı yaralı ve elektronik kelepçeliyken kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan, önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Ramazan Kubat’ın avukatı Burcu Aslan olay gününü anlattı.

Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan avukat Burcu Aslan, Kubat'ın Sertçelik’i tanımadığını, arama kaydı olduğunu bilmediğini, Mustafa Çotuk tarafından oyuna getirildiğini iddia etti.

'ŞİLE'DE İNDİRİP GERİ DÖNDÜLER'

Saymaz’ın Aslan'ın anlatımından aktardıkları şöyle:

“Avukatı Burcu Aslan’ın iddiasına göre Kubat, geçen yıl kasım ayının sonunda Mustafa Çotuk tarafından arandı. Çotuk, ‘Gençlerle kahvaltıda buluştuk. ‘Ramazan abi de gelsin’ diyorlar. Kahvaltıya bekliyoruz’ diyor. Kubat, kırmıyor ve kahvaltıya katılıyor. Burada Çotuk’un yanında oturan Serdar Sertçelik’le tanışıyor. Çotuk, kahvaltıdan sonra Kubat’a ‘İstanbul’a eğlenmeye gideceğiz. Sen de gel. Deniz kenarında rakı-balık yaparız’ diyor. Kubat, önce reddediyor. Israrlar üzerine kabul ediyor. Aynı akşam üzeri yola çıkılıyor. Aracı Kubat kullanıyor. Bolu’da Highway AVM’de mola veriyorlar. Serçelik, alışveriş yapıyor. Ardından bir tesiste yemek yiyorlar. Sertçelik, bir TEKEL büfesinden yüklüce içki alıyor; yolda giderken içiyorlar. Sertçelik’i Şile’de indiriyorlar. Kubat ve Çotuk, o gece geri dönüyor.

Avukat Burcu Aslan, Kubat’ın Sertçelik’i tanımadığını, Çotuk tarafından oyuna getirildiğini iddia ederek, şunları söylüyor: ‘Serdar’ın ayağında elektronik kelepçesi ve alçı yokmuş. Hatta arama kaydı bulunmuyormuş. Bolu’da alışveriş yapıyorlar, tesiste yemek yiyorlar. Serdar, büfeden alkol alıyor. Siz olsanız araması olduğunu düşünür müsünüz?’ Avukat Aslan, aracın Kubat’a ait olduğunu ve üzerinde çakar bulunmadığını söylüyor.”

'İNANDIRICI OLMAKTAN UZAK'

Avukat Aslan'ın bu anlatımlarını değerlendiren İsmail Saymaz şunları ifade etti:

“Bu anlatım ikna edici ve inandırıcı olmaktan çok uzak. Mamak’ta Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan ve Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını üstlenen Kubat’ın bir arkadaşının ısrarı üzerine, o gün tanıştığı kişiyi aracına alarak, İstanbul’a götürmesi hayatın olağan akışına ters görünüyor. Eğlenmek için kasım ayı itibariyle İstanbul’un en tenha ilçelerden biri olan Şile’yi tercih etmeleri, Sertçelik’i indirip Ankara’ya dönmeleri kuşku uyandırıyor. Kubat’ın bu firardaki pozisyonu, bir iyilikten daha fazlasını düşündürüyor.”

(YAZININ TAMAMI)

(HABER MERKEZİ)