Avukat Atal: Akbelen Ormanı'ndan hukuka aykırı odun sevkiyatı yapıldı

Akbelen Ormanı'nda kesilen ağaçların sevkiyatı yapıldı ancak sevkiyata orman işletmeden kimse eşlik etmedi. Avukat Atal, yetkililer hakkında ‘görevi ihmalden’ suç duyurusunda bulundu.

Avukat Atal, ormandan dört TIR'ın çıktığını söyledi.
Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

DUVAR - Milas’ta bulunan Akbelen Ormanı'nda bugün daha önce kesilen ağaçların toplanarak sevkiyatına başlandı. Akbelen Ormanı'nı korumak için gönüllü avukatlık yapan İsmail Hakkı Atal, söz konusu alana gitti.

Atal, orman işletme görevlilerinin kesilen ağaçların toplanması ve sonrasında kamyonlara yüklenmesi sürecine eşlik etmek zorunda olduğunu hatırlatarak, sürecin teknik açıdan yasal olmadığını söyledi. Atal, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘İŞÇİLER KASTAMONU ENTEGRE’NİN TAŞERON FİRMASINDAN’

Orman Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı Kurulu ve Görev Yönetmeliği’ne göre, orman işletmelerinin sorumlulukları arasında, kesimi yapılacak alanların belirlenmesi ve kesimi yapılmış ağaçların toplanması sırasında nezaret etmek de yer alıyor.

Konuyla ilgili yönetmeliğe atıfta bulunan Atal, toplanan odun miktarının türü ile ilgili şirketlerin ne kadar odun veya ağaç topladığının kayıt altına alınması gerektiğini belirtti. Ancak Akbelen’deki işlem esnasında orman işletmeden kimsenin ormanda bulunmamasının kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğunu söyledi.

Kamyonlara ağaçların yüklenmesine tepki gösteren Atal, bu işi yapan işçilere odunları kimin için topladıklarını sorduğunu, karşılığında ‘Kastamonu Entegre için taşeronluk yapıyoruz’ cevabı aldığını belirtti.

‘4 TIR ODUN ÇIKARILDI’

Atal, süreci şöyle anlattı:

“Jandarma geldi, şikayetçi olduğumu söyledim. Ormandan ağaç çıkarılırken, ilgili kurumun yetkililerinin gözetimi altında yapılması gerekiyor. Burada görevi kötüye kullanma ve ihmal suçları oluştu. Yetkililer temel milli değerlere karşı faaliyette bulunarak suç işliyorlar. Şikayet evrakını jandarmaya teslim ettim. Türkiye’yi ‘self servis’ ülkeye dönüştürdüler. Buradan toplam 4 TIR odun çıkarıldı.”

Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunan Atal, ayrıca Milas Orman İşletme Müdürlüğü ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü hakkında görevi ‘kötüye kullanma ve görevi ihmal’ suçlarından şikayetçi oldu. Atal’ın şikayetine konu dilekçesinde Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve eski bakan Bekir Pakdemirli de bulunuyor.