Avcılar'da metrobüsler çarpıştı: 99 kişi yaralandı

İstanbul Valiliği, 4 metrobüsün çarpıştığı kazada 99 kişinin yaralandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Avcılar ilçesinde iki metrobüsün çarpıştığı kazada 99 kişi yaralandı. Çift yönlü olarak trafiğe kapatılan metrobüs hattı çalışmaların ardından ulaşıma açıldı.

Avcılar'daki Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında 4 metrobüs çarpıştı. Kazanın haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. 

İtfaiye ekipleri, kazaya karışan metrobüslerde sıkışan yaralı yolcuları kurtardı. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Avrupa Yakası'nda metrobüs seferlerinin çift yönlü durdurulması nedeniyle hatta uzun araç kuyruğu oluştu.

Twitter hesabından açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kaza 42 kişinin yaralandığını aktardı.

Yerlikaya, açıklamasında "Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasında maalesef 42 hemşehrimiz yaralandı. İl Sağlık Müdürlüğümüz ekiplerince yaralılarımız en yakın hastanelerimizde tedavi altına alındı. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. İstanbul’umuza geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

Daha sonra açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralı sayısının 50 olduğunu belirtti. 

İstanbul Avcılar E5 Karayolunda 4 metrobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 50 kişi yaralanmıştır. Hastanelerimize nakledilen yaralıların tedavisi devam ediyor. Kazada yaralananlara ve İstanbul halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Kazayla ilgili İETT'den de açıklama geldi. Yaralı sayısının 85 olduğu aktarılan açıklamada, "Avcılar’daki kazada ne yazık ki 85 yaralımız var. Yolcularımızın tedavileri devam ediyor, yakından takip ediyoruz. Şimdilik hayati tehlikesi olan yolcumuz bulunmuyor. Metrobüs hattını açma çalışmamız da tamamlanmak üzere. Kazanın sebebi teknik ekiplerce araştırılıyor" denildi.

İstanbul Valiliği kazada yaralananların sayısını 99 olduğunu açıkladı. Açıklamaya göre, 50 yaralı ambulanslarla, 49 yaralı da kendi imkanları ile hastanelere ulaştı. 

Valiliğin açıklaması şu şekilde:

"Avcılar İlçemiz Şükrübey Metrobüs durağı civarında bugün saat 18.38’de farklı yönlerden gelen 2 metrobüsün çarpışması sonucu trafik kazası meydana gelmiştir. Olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınarak yapılan çalışmalar sonrasında metrobüs hattı çift yönlü ulaşıma açılmıştır. İl sağlık Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre meydana gelen kazada; 50 yaralımız ambulanslarla en yakın hastanelere sevk edilmiş, 49 yaralımız ise kendi imkanlarıyla hastanelere giderek ayakta tedavi görmüştür. Yaşanan kazada yaralanan ve olaydan etkilenen bütün hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." (HABER MERKEZİ)

Etiketler Avcılar Metrobüs Kaza