Avcılar Belediyesi önünde işçi eylemi

Türk İş'e bağlı Belediye İş Sendikası'na üye işçiler, Avcılar Belediyesi'nde çalışan bin 160 işçinin maaşlarının düzeltilmesi için eylem yaptı. Belediye Başkanı Hançerli, iddialara yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avcılar Belediyesi'nde çalışan işçiler, belediye binası önünde eylem gerçekleştirdi. Belediye İş 2 No'lu Şube Başkan Yardımcısı Savaş Doğan, geçen yıl imzaladıkları sözleşme ardından her ürünün fiyatının kat kat arttığını, Avcılar Belediyesi yönetiminin bazı müdürlerin maaşlarını 30 bin TL'ye çıkardığı halde işçilerin 12 bin TL aylık ücretle geçinmelerinin istendiğini iddia etti.

Yöneticilerin işçilere mobbing uyguladığını iddia eden Doğan, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin bu duruma müdahale etmesini, işçilerin çalışma koşul ve ücretlerinin düzeltilmesi çağrısında bulundu. 

TURAN HANÇERLİ'DEN AÇIKLAMA

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise bu iddiaları reddederek işçilere ödenen maaşların toplu iş sözleşmesine uygun olduğunu söyledi. Hançerli şunları söyledi: "Biz sözleşmeyi 8 ay önce yaptık. Sözleşme gereği zamlar yapılıyor. İstanbul'un belki de en iyi ücretlerini veren belediyelerden biriyiz. Bahsedilen iddialar bizim açımızdan temelsiz. Ülkenin ekonomik durumu, enflasyon bakımından değerlendirdiğimizde elbette arkadaşlarımızın haklı yönleri var. Fakat iktidara söylenmesi gereken şeylerin bize söylenmesi manidar. Biz eşitliği, adaleti önemseyen eşitlikçi bir yönetimiz."

Yöneticilerin çalışanlara mobbing uyguladığı yönündeki iddialarla ilgili Hançerli şu ifadeleri kullandı: "Bizde disiplin süreçlerinde işçiler ve sendikalar da söz hakkı. Bu iddia laf bulmak için söylenen bir söylem."

Hançerli son olarak şöyle devam etti: "Biz sözleşmeyle ücretlerin belirlendiği bir kurumuz. Memur maaşları ve çalışanların maaşları kişilerin eğitimine, yaptığı işe, mesleğine göre değişiyor.  Dolayısıyla böyle bir genelleme yapmak doğru değil. Biz yetkili sendikayla, alınan kararlara hepimiz uyuyoruz. işçilerle yapılan toplu sözleşmeye de sendikayla yapılan toplu sözleşmeye de hepimiz uyuyoruz." (HABER MERKEZİ)