Atta Festival 5. yılında yenileniyor

Bebek ve çocukları nitelikli sahne eserleriyle buluşturmak üzere yola çıkan Atta Festival, beşinci senesinde pandemi gündemini de göz önüne alarak yeni bir forma büründü. Çocukların sanat ve kültür haklarından yola çıkan, tüm sanat ve performans biçimlerinin yanı sıra teknolojik ve interaktif içeriklere de yer veren Atta Festival, bu sene programını tüm yıla yayarak çocuklar ve aileleri için sürekli bir sanat platformuna dönüşüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin bebek ve çocuklar için ilk ve tek uluslararası festivali olan Atta Festival beşinci yılında tüm seneye yayıldığı yeni bir forma büründü. Atta Festival, 29-30-31 Ocak tarihlerinde aynı anda 37 ülkede gerçekleşecek Small Size Days’i Türkiyeli çocuk ve ailelerle buluşturuyor. Small Size Days Atta Festival'in YouTube sayfasından izlenebilecek.

Festival bu sene ayrıca yeni platformu attahygge ile aileleri ve çocukları Danimarka’nın meşhur mutluluk felsefesi hygge ile tanışmaya davet ediyor. Festivalde bu sene itibariyle özel gereksinimli çocuklar için ‘Engelsiz Atta’ hayata geçiyor.

OYUNLAR, FİLMLER, FESTİVALLER... 

Atta Festival beşinci senesinde seyircilerinin karşısına uluslararası bir çocuk oyunu, çevrimiçi ücretsiz animasyon film gösterimleri ve atölyelerle çıkıyor. Atta işbirliğiyle bu sene Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek uluslararası etkinliklerden olan Small Size Days kapsamında Türkiye’deki çocuklar ve aileler üç gün boyunca çok sayıda performansı ücretsiz olarak izleyebilecek.

Atta’nın ikinci etkinliği ise kuzeyden geliyor. Danimarka kültürüne özgü mutlu yaşam felsefesi ‘hygge’ fikrinden doğan program, Atta’nın içeriklerine kardeş olacak. Atta Festival’in Danimarka Kültür Enstitüsü ile işbirliğinin ürünü olarak hayata geçen attahygge adlı yeni platform, hem çocukları hem yetişkinleri pandemi nedeniyle evlerde geçirdiğimiz uzun vakitlerin tadını sanat, kültür ve el becerisi etkinlikleriyle geçirmeye davet ediyor. Web sayfasındaki ücretsiz gösterimler, müzik dinletileri, atölye ve etkinlikler çocukların nitelikli sanat içeriklerine erişimini temel alan Atta felsefesini tüm seneye yayacak.

 Bu senenin üçüncü yeniliğiyse özel gereksinimli çocuklar için tasarlanan Engelsiz Atta. Festival ilk kez nörolojik çeşitlilikleri olan çocukların ihtiyaçlarına göre uyarlanmış kültürel ve sanatsal performanslara ve atölyelere yer veriyor. Dans tiyatrosu Yumurtadan Çıkan Fil otizmli çocuklara özel bir versiyon ile karşımızda olacak.

ATTA FESTİVAL HAKKINDA

 

Atta Festivali, çocukların sanat ve kültür haklarından yola çıkan, şehrin çocuk festivali olarak tüm sanat ve performans biçimlerinin yanı sıra teknolojik ve interaktif içeriklere de yer veren Türkiye'nin bebekler ve çocuklar için tasarlanmış ilk ve tek uluslararası sanat festivalidir. Festival nitelikli performansların yanı sıra sanatçı, eğitimci ve ebeveyn eğitimleri ile de ön plana çıkıyor. İlki 2016 Kasım’ında düzenlenen Atta Festival'e bugüne kadar yerli toplulukların yanı sıra Danimarka, Fransa, Hollanda, İskoçya, İspanya, İsrail, İsveç, Litvanya, Macaristan, Meksika ve Ukrayna'dan topluluklar da katılmıştır.

Atta Festival bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Goethe Enstitüsü, Münih Sanat ve Kültür Departmanı, İsrail Başkonsolosluğu, Hisar Okulları ve Danimarka Kültür Enstitüsü’nün katkılarıyla gerçekleşiyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)