Atlas Okyanusu'nda mülteci teknesi alabora oldu: En az 60 kişi hayatını kaybetti

Cabo Verde açıklarında mültecileri taşıyan teknenin alabora olması sonucu en az 60 kişi hayatını kaybetti. 38 kişinin kurtarıldığı açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı Afrika'da Senegal'in batısında yer alan ada ülkesi Cabo Verde açıklarında mültecileri taşıyan tekne alabora oldu. En az 60 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, teknenin Dakar'a yaklaşık 150 kilometre mesafedeki Fass Boye kıyılarından 101 kişiyle ayrıldığı belirtilerek, 38 kişinin kurtartıldığı kaydedildi. Teknenin, İspanya'nın Kanarya Adalarına doğru yola çıktığı aktarıldı.

Başkent Dakar'da da 24 Temmuz'da mültecileri taşıyan balıkçı teknesi Ouakam semti açıklarında alabora olmuş, olayda en az 16 kişi hayatını kaybetmişti Dakar açıklarından Kanarya Adaları'na ulaşmak için açık denizde ortalama 938 deniz mili (1700 kilometre) mesafe katetmek gerekiyor. Senegal açıklarından adalara ulaşmak, çıkış noktasına bağlı olarak 4 ila 7 gün sürüyor.

Açık denizde başlayan bu yolculuk, yüzlerce kişiyi taşıyan derme çatma teknelerin genelde Moritanya açıklarında alabora olmasıyla sonuçlanıyor. (DIŞ HABERLER)