Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan öğrenci: Pişmanım

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlamasıyla tutuklanan 17 yaşındaki lise öğrencisi, bir oyun oynadıklarını ve yaptıklarından pişman olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -İstanbul'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketler yaptığı gerekçesiyle tutuklanan 17 yaşındaki lisesi öğrencisi A.E.S.'nin ifadesi ortaya çıktı. Lise öğrencisi ifadesinde oyun oynadıklarını söyleyerek, "Ben hareketi yaptığım sırada fotoğrafın Mustafa Kemal Atatürk olduğunu bilmiyordum. Pişmanım" ifadelerini kullandı.

"Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" ve "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlamalarıyla tutuklanan A.E.S. cezaevine gönderildi.

A.E.S. hakimlikteki ifadesinde, "Bahse konu videoda görüleceği üzere biz tamamen oyun oynuyorduk. Oyun içeriğini anlatacak olursak kağıtlar ve fotoğraflar görünmeyecek şekilde dizilir. Her birimiz sırayla bir fotoğrafı seçeriz. Muhtelif hareketler yaparız. Ben hareketi yaptığım sırada fotoğrafın Mustafa Kemal Atatürk olduğunu bilmiyordum. Pişmanım. Bu şekilde başkaca fotoğraflarda video alınan birçok arkadaşımın görüntüleri vardır. Bu da bana denk geldi. Tekrar pişmanım. Yaptığımın ne kadar ayıp olduğunun farkındayım" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler öğrenci Atatürk