‘Atatürk Koşusu’nun tarihinin değiştirilmesine karşı tepki koşusu

Atatürk’ün Ankara’ya ilk gelişi kapsamında düzenlenen koşunun 27 Aralık yerine 25 Aralık tarihinde düzenlenmesine tepki gösterenler Dikmen’den Meclis’e kadar koştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yıldönümünde kapsamında yapılan Atatürk Koşusu, bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak 27 Aralık yerine 25 Aralık tarihinde düzenlendi. Dereceye giren atletlere her yıl verilen madalyalarda yazılı olan ‘Atatürk’ adı da bu yılki madalyalara yazılmadı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın da aralarında olduğu çok sayıda kişi ‘Atatürk Koşu’sunun tarihinin değiştirilmesine tepki göstererek 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya ilk giriş yaptığı Dikmen sırtlarındaki Keklikpınar anıtı önünden TBMM Dikmen kapısı Kızılcagün anıtına koştu.

’27 ARALIK TARİHİ ANKARALILARIN HAFIZASINDAN SİLİNMEK Mİ İSTENMEKTEDİR?’

Bu yıl Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen 87. “Büyük Atatürk Koşusu"nun hem tarihinin hem de güzergahının değiştirildiğini belirten CHP’li Kaya, konuya dair Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle önerge verdi. CHP’li Kaya’nın yanıt beklediği sorular şu şekilde sıralandı:

• Gelenekselleşen “Büyük Atatürk Koşusu” tarihi neden değiştirilmiştir?
• Büyük Atatürk Koşusu güzergahı neden değiştirilmiştir?
• Madalyalarda “Atatürk” adı neden yer almamıştır?
• Devlet görevlileri için her gün defalarca kesilen trafik, “Büyük Atatürk Koşusu” için neden kesilmemiştir?
• 27 Aralık tarihi Ankaralıların hafızasından silinmek mi istenmektedir?
•Sorumlular hakkında Bakanlığınızca bir işlem yapılacak mıdır? (HABER MERKEZİ)