'Atatürk II' filminin afişi yayınlandı

"Atatürk 1881-1919"un ikinci filminin afişi yayınlandı. Mehmet Ada Öztekin'in yönetmen koltuğunda oturduğu film, 5 Ocak’ta Türkiye’de vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin oynadığı "Atatürk 1881-1919"un ikinci filminin afişi paylaşıldı. Kasım ayında vizyona giren birinci filmin devamı niteliğini taşıyan "Atatürk II", Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar süren sürece odaklanıyor. 

Türkiye’de '2023’ün En İyi Açılış Yapan Draması' olan ve Box Office Türkiye verisine göre 1,5 milyondan fazla izleyiciye ulaşan ilk film, Türkiye’den hemen sonra İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Avusturya, Danimarka, İsviçre, İsveç, Hollanda, Azerbaycan’ın yanı sıra Kosova’da ve Orta Doğu bölgesinin de içinde olduğu 30’dan fazla ülkede sinemalarda gösterildi. 

Filmde; Mustafa Kemal rolünü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’i Esra Bilgiç canlandırıyor. 

5 OCAK'TA VİZYONA GİRECEK

Mehmet Ada Öztekin'in yönetmen koltuğunda oturduğu film, 5 Ocak’ta Türkiye’de vizyona girecek. Film Türkiye'deki vizyonunun ardından yurt dışındaki izleyiciyle buluşacak.

Her iki filmin 2024 yılında dijital platformlarda yayınlanması için görüşmeler sürüyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)